Tærte med porre og creme fraiche
2 personer | 1 time
Tærtedej
100 g hvedemel
100 g havremel (blendet havregryn)
100 g vegansk smørblok
2 spsk. vand
1 tsk. flagesalt
Tærtefyld
Olivenolie
1 stor porre
Salt og friskkværnet peber
Æggemasse
6 økologiske æg
190 g creme fraiche 38%
Salt og friskkværnet peber
30 g parmesan
Kom mel, smør, vand og salt i en skål, og ælt den sammen til en smidig tærtedej. Fordele dejen i et smurt ildfast fad, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærtedejen på 230°C varmluft i 10 minutter.
Svits i mellemtiden porre i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel tærtefyldet i den forbagte tærtebund, og top med æggemasse bestående af sammenpiskede æg, creme fraiche, salt og friskkværnet peber. Top med revet parmesan, bag tærten på 190° varmluft i 35 minutter, og lad den hvile på køkkenbordet i 5 minutter.
Herefter er den klar til servering.
Er du vild med tærte? Så find opskriften på fuldkornstærte med asparges lige her.