ANNONCE
Cottage Pie med bagt kartoffelmos
4 personer | 1 time
Kødsauce
3 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie
400 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpure
2 spsk. sukker
3 gulerødder
200 g svampe
½ squash
3 stængler bladselleri
2 dl rødvin
400 g hakkede tomater
1 spsk. tørret rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
600 g kartofler
400 g knoldselleri
1 dl piskefløde
100 g parmesanost
Salt
Svits løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 3 minutter oksekød. Lad det svitse i yderligere 3 minutter, og tilsæt herefter tomatpure, sukker, grøntsager, rødvin og hakkede tomater. Lad kødsovsen koge under låg i 20 minutter, og stavblend den herefter. Smag endeligt til med rosmarin, salt og peber, og stil kødsovsen til side.
Skær kartofler og knoldselleri i tern, og kog dem under låg til de bliver møre. Dræn de kogte grøntsager for vand, og rør dem til en cremet kartoffelmos med fløde, 50 g parmesanost og salt.
Fordel kødsovsen i et ildfast fad, og læg et låg af kartoffelmos ovenpå. Top med 50 g parmesanost, og bag retten på 200°C varmluft i 20-30 minutter.
Herefter er den klar til servering.