top of page

Andebryst i rosmarin

6 personer | 30 minutter

Andebryster – saftige og møre med sprødt skind

 

Andebryster er en lækker og enkel ret, der kan tilberedes på få minutter og er perfekt til både hverdag og fest. Denne opskrift giver dig perfekt tilberedte andebryster med sprødt skind og saftigt kød, krydret med frisk rosmarin. Det er en klassisk og velsmagende ret, som altid er populær til julemiddagen eller en festlig middag.

 

Sådan laver du andebryster

 

Ingredienser:

  • 3 andebryster af 280 g

  • Salt

 

Du skal også bruge:

  • ½ bundt rosmarin

 

Fremgangsmåde:

  1. Dup andebrysterne tørre med køkkenrulle, og fjern eventuelle sener med en skarp kniv. Rids fedtsiden og drys med rigeligt salt.

  2. Læg andebrysterne med fedtsiden nedad på en kold pande. Steg dem på høj varme i 8 minutter, indtil skindet er sprødt.

  3. Vend andebrysterne, og skru ned for varmen til middel varme. Læg kviste af frisk rosmarin på panden og lad andebrysterne stege færdigt i 7-10 minutter, alt efter hvor rosa du ønsker kødet (mål med et termometer, så det når minimum 60 grader).

  4. Brug en ske til at hælde det overskydende fedt af panden ovenpå andebrysterne, så de bliver ekstra saftige.

  5. Lad andebrysterne hvile utildækket i 10 minutter, og skær dem derefter i tynde skiver med en skarp kniv.

 

Herefter er andebrysterne klar til servering!

 

Hvornår kan du servere andebryster?
Andebryster er en perfekt ret til en lækker middag, og de passer godt til både festlige lejligheder og mere afslappede måltider. De er også fantastiske på julebordet som alternativ til andesteg eller som en del af en større festmenu.

Tip: Lad altid andebrysterne hvile efter stegning – det hjælper med at bevare saftigheden, så kødet bliver ekstra mørt og velsmagende. Er du på jagt efter opskriften til at tilberede en hel andesteg med svesker og æbler, så finder du opskriften lige her.

Andebryst i rosmarin
bottom of page