2. NUMMER AF GADTOFT & VISHOLM

MIN 24 ÅRS FØDSELSDAGSFEST

Hvis der er noget jeg glæder mig til hvert eneste år, så er det min fødselsdagsfest. Ikke fordi jeg bryder mig om at blive ældre, og det er heller ikke (kun) for gavernes skyld, men jeg elsker at samle dem jeg holder af på ét sted. Derfor gik jeg som sædvanlig i gang med at planlægge min fødselsdag i god tid, og så har jeg ellers bare gået og talt dagene op til.

I mit blogindlæg kan du finde en masse smuk og girly inspiration til fødselsdagsfest, sommerfest eller hvad du nu lige står og skal holde. Jeg har været så heldig at modtage lidt gaver fra forskellige virksomheder til min fest, og de er markeret med en *. Det skal dog nævnes, at det er mig selv der har taget kontakt til virksomhederne, da jeg er vilde med deres brands.

Hvordan holder man en eksklusiv fødselsdagsfest på budget?

Jeg elsker store fester, men jeg går stadig op i budgettet og i at spare hvor jeg kan. Det er klart, at jo flere penge du bruger på hjælp udefra, jo mindre arbejde er der til dig. Alligevel synes jeg at der er noget over at gøre det selv, og der er mange måder at spare på. Reglen er simpel, jo før du går i gang med at planlægge, jo flere penge er der at spare.

Borddækning på budget

Start med naturen. Hvad har du til rådighed, og hvilken sæson er du i? Kan du gå langs vandet og finde smukke muslinger? Ligger der lange mosbeklædte grene i skoven? Er de danske sommerhaver ved at eksplodere med blomster? Brug det der er til rådighed. Naturens rekvisitter kan være med til at skabe det smukkeste festbord, og er helt gratis.

Selv benyttede jeg mig at af Flowering* og fik leveret 2 fantastiske buketter på dagen hvor festen skulle holdes så de var helt friske. Flowering er et helt særligt og bæredygtigt blomsterfirma, som har i sinde at reducere CO2-udledende materialer og skabe et Danmark uden blomsterspild. De er faktisk Danmarks eneste blomstervirksomhed, der kombinerer bæredygtighed med lave priser og høj kvalitet. Dette skyldes blandt andet, at de har eksklusive aftaler med blomsterleverandørerne på Grønttorvet. I kan følge med på deres instagram lige HER.

Jeg fordelte mine to buketter i en masse små vaser, som hele bordet kunne dækkes med. Derudover havde jeg været på jagt i forskellige glascontainere og samlet gennemsigtige glasflasker, syltetøjsglas og andet godt til bordet. Disse brugte jeg som lysestager, og det kostede mig selvfølgelig 0.-

Tip: Har du svært ved at fjerne limen på de glasflasker du forsøger at rense? Brug en blanding af olie og opvaskesæbe på limen, eller drys med bagepulver så det opløses. 

Service, glas og bestik

Det er de færreste der ligger inde med 17 x ens tallerkener, bestik og glas. Det er ingen undtagelse hjemme hos os i kollektivet, og derfor blev det en borddækning med lidt blandede bolsjer. Det er altid en god ide at låne lidt fra andre, så man ikke selv skal ud at investere i nyt service. Derfor var der forskellige tallerkener, vandglas og bestik på mit fødselsdagsbord.

Dog var jeg så ualmindelig heldig, at modtage de smukkeste champagneskåle fra Frederik Bagger* i 3 forskellige farver. Glassene løftede hele bordet, og i spil med de smukke blomsterbuketter, de farvede lys og de hvide duge, kunne jeg ikke ønske mig mere.

De populære glas har længe været udsolgt inde på Frederik Baggers hjemmeside, men nu er de endelig tilbage – endda også i en ny efterårsfarve. Tag et kig på hjemmesiden, eller på deres flotte og inspirerende instagramprofil.  

Mad og drikkevarer

Når der skal handles ind til mange, kan det være en god ide at starte i god tid. Kig forbi supermarkederne tidligt på dagen eller sent på aftenen, hvor de som regel sætter deres datovarer ned. Jeg tog forbi mit lokale supermarked tidligt i løbet af ugen op til fødselsdagen, og købte en masse lækkert frilandskød til billige penge. Det lykkedes mig at handle 16 frilands nakkekoteletter, 1 økologisk svinemørbrad og 4 pakker økologisk hakket oksekød til kun 260.- Menuen stod på grillmad, så det var egentlig ligegyldigt hvad jeg fandt af kød, det vigtigste for mig var bare at dyrevelfærden var i orden.

Derudover bagte jeg selv nogle lækre surdejsflute fra Annemette Voss ‘Brødbogen’. Det kan virkelig anbefales at bage brødet selv, da det bliver ekstra lækkert og ikke koster særlig meget at lave. Til kødet og brødet serverede jeg forskellige salater og en masse grillede grøntsager. Menuen var nem, enkelt og alt andet end kødet kunne forberedes i god tid.

Vin, bobler og cocktails

Da mine gæster ankom, havde jeg en masse flasker lækre rosé bobler klar. Boblerne var helt kolde, og så pyntede jeg med en spiselig stedmoderblomst i glasset. Det er super nemt at servere noget som allerede er et færdigt produkt, eksempelvis vin eller bobler, så du blot skal sørge for at fylde de tomme glas for. Først havde jeg tænkt mig at servere cocktails, men jeg kom frem til, at det simpelthen ville blive for besværligt.

Jeg sørgerede også for at der var frisk frugt, chips, kold is-kaffe, lækre smoothies fra Naturli‘ og en masse lækker is fra Jacob & Jacob*. Jacob & Jacob er et fantastisk inspirerende brand, der gennem de sidste 9 år, har kæmpe for at levere kvalitets-is til danskerne. Mine gæster var meget begejstret for de lækre mini-bøtter med is (særligt da det på min fødselsdag var 27°C varmt). Isen blev hevet væk, og det forstår jeg godt. Særligt deres vaniljeis var helt fantastisk – den må du prøve en dag!

Både boblerne til velkomstdrinks og rosévinen til middagen var fra Mirabeau. Drikkevarerne var fundet hos Rosévine*, som har samlet alt det lækreste rosé fra Provence. Rosévine har både en super sej hjemmeside, men også en mega smuk og inspirerende instagramprofil. Mine gæster var fuldstændig vilde med deres produkter, og jeg kan med hånden på hjertet sige, at det ikke er sidste gang jeg bestiller derfra.

Alt i alt havde jeg en fantastisk fødselsdagsfest, og jeg er også allerede begyndt at glæde mig lidt til jeg fylder 25 næste år.

1 kommentar

  • Ea

    Sikke nogle fantastiske råd – Det hele så super lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. NUMMER AF GADTOFT & VISHOLM