STEGT KULMULE MED MUSLINGESOVS OG ÆRTEPURE

LAKSETÆRTE MED LØG OG PARMESANOST

Lækker tærte med varmrøget laks, løg og parmesanost

Det er dag 3 i madplanen ‘3 dage med fisk og skaldyr på budget‘. I aften står menuen på en dejlig laksetærte med løg og parmesanost. Tærte en en fantastisk spise, og jeg synes det er en nem måde, at samle mange lækre smage på. Jeg laver tit tærte i kollektivet, og det bliver også spist med største velbehag.

Jeg ved at mange køber en færdig tærtedej i supermarkederne, men det synes jeg er en skam. En tærtedej er så nem selv at lave, og det tager ingen tid. Jeg har eksperimenteret med forskellige typer, og synes både de bliver lækre med fuldkorn og med almindeligt hvedemel. Denne opskrift er med almindeligt hvedemel, men vil du gerne spise en sundere tærtedej, kan du blot erstatte hvedemelet med enten rugmel, havregryn eller 50/50 af hver. 

Er du i humør til flere lækre tærter? Find opskriften på grov tærte med bacon, porre og champignon HER.

Det skal du bruge

1 tærte // 1 time // nem opskrift

Tærtebund

 • 200 g hvedemel
 • 100 g smør
 • 1 tsk salt
 • 2,5 spsk. vand

Tærtefyld

 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 varmrøget laksefilet
 • 500 ml creme fraiche
 • 7-8 æg
 • 30 g revet parmesanost
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Bland hvedemel med smør, salt og vand i en skål. Kør dejen glat og ensartet enten med håndkræft eller på en foodprocessor. Når dejen har samlet sig, rulles den tyndt ud, og kommet i et tærtefad. Hvis dejen driller ved udrulningen, kan du også presse dejen ud i tærteformen med hænderne. Herefter prikkes der huller med en gaffel i dejen, og den sættes på køl i 15 minutter.

Efter 15 minutter forbages tærtedejen på 225°C varmeluft i 10 minutter.

Skær imens løg i skriver, pres hvidløg og svits det i olivenolie på en pande. Krydder med salt og friskkværnet peber, og rør i panden, mens løgene bliver brune og blanke. Tag herefter panden af varmen.

Pisk æg, creme fraiche og revet parmesan i en skål, og krydder med salt og friskkværnet peber.

Fyld den forbagte tærtebund med steget løg, stykker af varmrøget laks (uden skind) ud på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Krydder tærten med salt, friskkværnet peber og lidt ekstra revet parmesanost, og bag den på 190°C varmeluft i 35-40 minutter. Når tærten er færdigbagt, skal den trække i 5-10 minutter på køkkenbordet, inden den serveres. Velbekomme.

Tip: Begynder overfladen af din tærte at blive mørk før den er færdigbagt, kan du lægge et stykke staniol henover. Staniolet beskytter tærten mod at blive brændt, men den beskytter ikke mod varmen fra ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STEGT KULMULE MED MUSLINGESOVS OG ÆRTEPURE