PENNE MED HJEMMELAVET SPINATPESTO OG SVAMPE

PIZZA MARGHERITA MED HVIDLØGSOLIE OG BASILIKUM

Pizza Margherita med hvidløgsolie og friske basilikumsblade

Den trofaste læser ved, at jeg elsker at bage pizza. Jeg synes der er noget hyggeligt over processen, og jeg har altid en pynte-fest i køkkenet når pizzaerne skal toppes. En af de mange fede ting ved pizza er, at det lagt fra behøver kød for at smage fantastisk. En af mine absolutte pizza-favoritter er faktisk pizza Margherita, og jeg synes derfor, at den fortjente en plads i mine ‘3 kødfrie dage på budget – en mere miljøvenlig madplan’. Måske har du lidt løg, en rest parmesan, frisk spinat eller hjemmelavet pesto fra de tidligere dage tilbage? Pynt endelig ud over den klassiske opskrift og top din pizza med lige præcis dine favoritter. Som du kan se på billedet, havde jeg en lille rest spinatpesto og parmesan tilbage. det skulle naturligvis ikke gå til spilde, så det kom på pizzaen.

Uanset hvad du pynter din pizza, må jeg insistere på, at du prøver hvidløgsolien. Den gør nemlig noget helt særligt for smagen og den lækre bund. Rigtig god fornøjelse. 

Det skal du bruge

2-3 personer //15 minutter + 1,5 times træknings tid // nem opskrift

Pizzadej

 • 550 g hvedemel
 • 1,5 spsk. groft salt
 • 25 g gær
 • 325 ml. lunt vand
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. sukker

Tomatsovs

 • 1 dåse økologiske flåede tomater
 • 1/2 dåse tomatpure
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. sukker
 • Tørret oregano
 • Groft salt

Du skal også bruge

 • 2 kugler mozzarella
 • Frisk basilikum
 • 1/2 dl. olivenolie
 • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

Kom lunt vand i en stor skål og opløs gær og groft salt. Tilsæt olie og sukker, og kom til sidst mel i skålen. Tilfør melet lidt efter lidt, og rør eventuelt dejen med et piskeris eller en grydeske. Når alt melet er tilført, skal dejen æltes til en ensartet dejklump. Mit bedste råd er, at hælde dejen ud på bordpladen, så du kan ælte den ordenligt igennem med dine hænder. Ælt dejen i omkring 5 minutter. På den måde sikrer du dig den bedste pizzadej.

Del dejen i 3 lige store stykker, og rul dem kuglerunde med dine hænder. Drys en håndfuld mel ud på en bageplade (gerne durummel hvis du har), og læg pizzadejsklumperne til hævning. Sørg for at de har afstand til hinanden, da de kan hæve op til dobbelt størrelse. Læg et fugtigt viskestykke over, og sæt dem til hævning et lunt sted, i omkring 1,5 time.

Mens pizzadejen hæver, forberedes tomatsovs og hvidløgsolie.

Bland flåede tomater, tomatpure, sukker, olivenolie, salt og tørret oregano i en skål. Tomatsovsen behøver ikke et opkog inden, da den får varme i ovnen. Jeg har blendet min tomatsovs med en stavblender. Det er ikke nødvendigt, da det kun påvirker konsistensen, og ikke smagen.

Riv hvidløg fint, og bland det sammen med olivenolie i en skål eller bøtte. Lad olien trække på køl indtil pizzaerne er færdigbagte.

Når pizzadejen har hævet, er det tid til at forme pizzaerne. Drys igen en lille håndfuld mel (gerne durummel) på bordpladen, og læg dejklumpen i midten. Brug aldrig en kagerulle til din pizzadej, da du ødelægger dejens struktur og luftighed. Brug i stedet dine hænder, og stræk din pizza smuk og rund. Det kan være svært i starten, men øvelse gør mester. Du kan se en kort video om hvordan du former din pizza korrekt HER.

Kom tomatsovs på pizzabundende, og riv herefter stykker af en mozzarella ud på med hænderne. Kom friske basilikumsblade på og bag på den højeste varme din ovn kan opnå. En ægte pizzaovn er over 400°C varm, og det er derfor vigtigt, at din ovn er så varm den kan blive. Det er også vigtigt, at du lader bagepladen være inde i ovnen, og først tager den ud, når din pizza skal bages. En kold bageplade giver en bleg og blød pizzabund, og det er ikke meningen med en ægte italiensk pizza. Alt efter hvor varm din ovn kan blive, skal pizzaen bage i 7-15 minutter.

Når pizzaerne er færdigbagte, hældes en smule hvidløgsolie over dem. Herefter er de klar til servering. Velbekomme.

Tip: Bag helst dine pizzaer én af gangen. Har du travlt og bager to pizzaer på samme tid, skal du huske at bytte om på pizzaerne, når de har været i ovnen i halvdelen af bagetiden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PENNE MED HJEMMELAVET SPINATPESTO OG SVAMPE