SNACKPEBER MED CHILI CHEESE TOP FYLD

STEAK SALAT MED SENNEPSDRESSING

Hovedret: Lækker steak salat med avocado og syrlig sennepsdressing

Står du og mangler en nem og overskuelig menu, til en dejlig aften med veninderne? Du behøver ikke lede længere, den er lige her. Jeg har sammen med min skønne og dygtige kollega, Annemette Voss, lavet en nem og overskuelig menu, hvor vi kombinerer vores passioner. Annemette (som jo har vundet ‘Den store Bagedyst‘ 2 gange) stod for desserten, mens jeg stod for hovedretten. På den måde komplimenterede vi hinanden helt perfekt, og det blev noget af en lækker og smagsfuld menu. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

4 steak salater // 25 minutter // nem opskrift

 • 2 oksekødsbøffer (tygsteg, ribeye eller lignende)
 • Olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1 avocado
 • 2 poser blandet salat
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 1 lille rødløg
 • 1 bundt mynte

Sennepsdressing med lime

 • Saften fra 1 limefrugt
 • 2 spsk. stærk sennep
 • 2-3 spsk. olivenolie
 • 1-2 spsk. sukker

Sådan laver du steak salaten med sennepsdressing

Start med at forberede din syrlige sennepsdressing. Bland limesaft, olivenolie, sukker og sennep, og rør med en ske eller gaffel, så det bliver en lind og cremet konsistens. Smag selv din dressing til med de 4 ingredienser, så den bliver præcis som du kan lide det. Sæt sennepsdressingen på køl, så den kan stå og trække smag mens bøfferne steges.

Kom olivenolie på en pande, og krydder bøfferne med salt og friskkværnet peber. Brun bøfferne på en varm pande i 2-3 minutter på hver side, og skru herefter ned på mellem lav varme. Lad bøfferne stege i yderligere 3 minutters tid, og lad dem herefter trække indpakket i lidt sølvpapir.

Mens kødet trækker, skylles og skæres grøntsager i fine og mundrette stykker. Jeg halverer cherrytomater, og skærer avocado og rødløg i tynde skiver. Når kødet er kølet lidt ned, skæres det i tynde skiver. Kødet må gerne være meget rødt, men skal have opnået temperatur inde i midten.

Vend den blandede salat og hakket mynte i den syrlige sennepsdressing, og pynt salaten med tomater, løg, avocado, kødskiver og lidt ekstra mynte. Steak salaten er nu klar til servering. Velbekomme.

Dessert: Hvid chokolademousse med lime og hindbærcoulis

Til dessert står menuen på en luftig hvid chokolademousse med pistacie-‘surprise’ og syrlig hindbærcoulis på toppen. En fantastisk lækker og simpel dessert til, at afslutte en dejlig aften. Opskriften på hvid chokolademousse finder du her, og som personlig smagstester af opskriften, kan jeg love, at det bliver en smagsoplevelse I sent vil glemme. Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SNACKPEBER MED CHILI CHEESE TOP FYLD