BRAISEREDE SVINEKÆBER MED HVIDVIN OG MOS

ÆRTESUPPE MED CREME FRAICHE OG PARMASKINKE

Nytårsaften er lige om hjørnet, og med nytårsaften følger også fantastisk mad og champagne. Her finder du en nem og overskuelig opskrift på en forret, der ikke giver sved på panden og stress i timerne op til gæsternes ankomst. Retten kræver meget lidt forberedelsestid, og kan sagtens laves i aften. Lad min forret være en hjælpende hånd til din nytårsaften, så du også har mulighed for, at hygge dig med dine gæster. Jeg ønsker dig og dine kære et lykkebringende nytår, og håber at 2020 vil bringe en masse fantastisk mad og god energi.

Det skal du bruge

6 personer // 30 minutter // nem opskrift

 • 800-1000 g ærter
 • 2 mellemstore løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2 stængler bladselleri
 • 1 L kyllingbouillon
 • 4 dl. fløde
 • Salt og friskkværnet peber
 • Saften fra 1 citron
 • 6 spsk. creme fraiche 18%
 • 12 skiver god parmaskinke
 • Frisk timian

Ekstra

 • 3 dl. cava

Sådan gør du

Hak alle grøntsagerne. Det behøver ikke være pænt, da de skal blendes til slut. Svits først løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter resten af grøntsagerne. Lad alle grøntsager svitse i høj varme i 3-5 minutter, og hæld herefter kyllingbouillon over. Læg låg på gryden, og lad grøntsagerne koge i 15-20 minutter. Blend herefter suppen med en stavblender, og smag den til med fløde, salt, friskkværnet peber og frisk citronsaft.

Suppen anrettes i 6 skåle med 1 spsk. creme fraiche, god parmaskinke og frisk timian.

Tip: Vil du lave din suppe mere festlig? Så tilsæt 1/2 dl. cava i hver af de cremede ærtesupper lige inden servering. Det giver suppen en perlende fornemmelse, og bringer nytårsstemning frem hos de fleste.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRAISEREDE SVINEKÆBER MED HVIDVIN OG MOS