KLASSISK FLÆSKESTEGSSOVS

BRUNEDE KARTOFLER I GOD TID

Jeg ved godt, at brunede kartofler ikke er for alle. For nogle er det en misforståelse med salte kartofler og sød karamel, mens det for andre er en genialitet. Og hvis du skulle være i tvivl, så tilhører jeg den sidste del. Jeg elsker brunede kartfoler, og når det er juleaften, gider jeg slet ikke spise de almindelige – det er jo dem man får alle andre dage på året. Jeg har de sidste to år holde juleaften for min familie, og med det har jeg også lært et super smart tip der gør, at man kan lave kartoflerne i god tid. Spiser du brune kartofler juleaften, eller synes du at de er overvurderet?

Det skal du bruge

4 personer // 10 minutter // nem opskrift

  • 1 kg små kartofler
  • 1 dl hvid sukker
  • 30 g koldt smør
  • Evt. 2-3 spsk. vand

Sådan gør du

Kog de små kartofler i saltet vand, og pil herefter deres skrald af. Læg de små pillede kartofler i køleskabet, så de kan køle fuldstændig. Tag først kartoflerne ud igen kort inden de brunede kartofler skal serveres.

Smelt hvidt sukker på en pande, og smelt det langsomt på mellemlav varme. Det tager tid, og kræver tålmodighed. Når sukkeret er smeltet tilsættes den kolde smør. Rør i sukkerblandinden med en grydeske, så de to elementer bliver til en karamel. Tilsæt nu de kolde pillede kartofler, og vend dem forsigtigt rundt i karamellen, så alle kartofler dækkes. Lad kartoflerne blive på panden i omkring 10 minutter. Jo længere tid du lader dem blive på panden, jo mere karamelsmag optager de. Herefter er kartoflerne klar til servering. Velbekomme.

Vil du forberede dine brunede kartofler i god tid, skal du hælde 0,5 dl. vand på din pande, kort efter smørret er tilsat. Sæt herefter panden til side, indtil kort tid inden de brunede kartofler skal serveres. Her varmes panden op igen, og der røres i den forberedte karamel, indtil vandet så småt er fordampet. Her tilsættes de pillede små kartofler, og opskriften følges herefter som normalt.

Står du for julemiddagen i år? Find opskriften på den lækreste appelsinsalat med fennikel og granatæblekerner HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KLASSISK FLÆSKESTEGSSOVS