JULECOCKTAIL MED KLEMENTIN, INGEFÆR OG TIMIAN

DEN BEDSTE RØDKÅL

Rødkålen er et must på julebordet. Den syrlige og smagsfyldte kål bringer det bedste frem i julemaden, og er især et perfekt match med den saftige flæskesteg. I supermarkedet kan du både købe billig budget rødkål, eller ofre lidt mere på de lækre mærker som Løgismose og Samsø Syltefabrik. De smager super lækkert, men jeg kan nu bedst lide, at lave min rødkål helt selv. De kræver lige lidt mere tid end at købe den, men hold nu op hvor smager det bare lækkert. Og du viser også overskud overfor dine gæster, hvis du fortæller dem, at du selv har lavet rødkålen fra bunden.

Det skal du bruge

1 glas // 1,5 time // nem opskrift

  • 1 lille rødkål (600 g)
  • 60 g smør
  • 1 dl hvid lagereddike
  • 1 tsk. salt
  • 3 dl koncentreret ribssaft
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. ribsgele
  • 4 nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 2 lauerbærblade

Sådan gør du

Snit rødkål super fint, og kom det i en mellemstør gryde sammen med smør. Svits rødkålen, og rør i den til det falder helt sammen, det tager 5-10 minutter. Tilsæt nu eddike, ribssaft, nelliker, stjerneanis, lauerbærblade og ribsgele, og læg låg på gryden. Lad nu rødkålen simre i gryden i omkring 1 time. Smag den løbende til med salt og sukker, og tilsæt eventuelt vand eller ribssaft, hvis rødkålen koges tør i bunden af gryden. Når rødkålen er færdig, skal du huske at fjerne nelliker, stjerneanis og lauerbærblade.

Kom rødkålen på sylteglas, og opbevar den i køleskabet. Lav gerne rødkålen nogle dagen før den skal serveres, da smagene udvikler sig efter den er kommet på glasset. Når rødkålen skal serveres, kan du lune den op i en lille kasserolle. Velbekomme.

Tip: Lav dobbelt portion, og giv et glas hjemmelavet rødkål i værtsgave. Det er både billigt, personligt og super lækkert.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULECOCKTAIL MED KLEMENTIN, INGEFÆR OG TIMIAN