APPELSINSALAT MED FENNIKEL

APPELSINMARINERET RØDKÅLSSALAT

Helt klassisk er det jo syltet rødkål vi spiser juleaften. Og misforstå mig ikke, jeg elsker hjemmelavet rødkål, og er ikke bleg for, at fylde en stor den af min tallerken med det. Dog synes jeg, at der er plads til rødkål i to forskellige varianter på julebordet. I denne opskrift har jeg råmarineret frisk rødkål i appelsinsaft. Det smager så skønt, og er et dejligt indslag til den klassiske julemiddag. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

1 stor salat // 10 minutter + 30 minutters trækningstid // nem opskrift

  • 1 økologisk rødkål
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 æble
  • 1 granatæble
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Hak rødkålen i fine mundrette strimler, og kom den i en skål. Halver appelsinen, og pres saften ud over rødkålen. Jeg bruger en gaffel til at få saften ud. Vend salaten så alt rødkålen er marineret i appelsin, og sæt salaten på køl med låg eller staniol over i minimum 30 minutter, gerne længere.

Pil granatæblet og hak æbletern i den ønskede størrelse. Kort før servering, vendes granatæblekerner og æbletern i rødkålssalaten, og den smages til med friskkværnet peber. Velbekomme.

Tip: Vil du tilføje lidt fedme til rødkålssalaten, kan du med fordel tilføje valnødder. Skyl dem kort i kogende vand, så fjerner du bitterstofferne fra nødden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

APPELSINSALAT MED FENNIKEL