VANILJEKRANSE MED HJEMMELAVET MANDELMEL

APPELSINSALAT MED FENNIKEL

Så blev det den 6. december, og der er allerede kun 18 dage til juleaften. Hjemme hos os, har vi altid spist appelsinsalat med fennikel og granatæblekerner juleaften. Det var i sin tid min skønne og dytige mors ide, og det blev en tradition vi tog til os. Klassisk julemad smager fantastisk, men for mig kan det også blive en smule for fedt. Derfor er denne friske og syrlige appelsinsalat et skønt indslag i den klassiske julemenu. Prøv det af, den kan virkelig noget. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

1 salat // 10 minutter // nem opskrift

  • 5 appelsiner
  • 1 fennikel
  • 1 granatæble
  • Friskkværnet peber
  • Balsamicoeddike

Sådan gør du

Skær skrællen af langs appelsinen, så du til sidst har 5 appelsiner uden skrald. Skær nu appelsinerne i skiver, og læg dem som bund på dit salatfad. Skær fennikel i tynde strimler, og drys den over appelsinerne. Pil nu dit granatæble, og drys ligeledes disse kærner over salaten. Afslut salaten med friskkværnet peber, og balsamicoeddike.

Tip: Der findes mange smarte måder at åbne et granatæble på. Jeg masserer mit granatæble og trykker kernerne løse. Herefter åbner jeg granatæblet i en dyb skål, så saften ikke går tabt eller løber ud på køkkenbordet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VANILJEKRANSE MED HJEMMELAVET MANDELMEL