6 KÆMPE FEJL DU BEGÅR NÅR DU LAVER PIZZA

DEN PERFEKTE MADPAKKE

Her finder du en række lækre opskrifter til den perfekte madpakke

Til en god hverdag, hører en god madpakke. Skolebørn tilbringer efterhånden mange timer på deres skoler, og det er derfor alfa omega, at de har en madpakke, der kan fylde dem med energi til hele dagen. Min mor har altid været en stjerne til at lave de lækreste og mest spændende madpakker, og jeg håber, at jeg en dag kan gøre hende kunsten efter. I dag har jeg gjort et forsøg, og jeg håber, at det kan inspirere jer derude. Hvilke ting kommer du i dit barns madpakke? 

Det skal du bruge til de forskellige opskrifter

1 madpakke // 35 minutter // nem opskrift

Sunde kyllingenuggets med sesamfrø

 • 1 kyllingebryst
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 spsk. røget paprika
 • Salt og peber
 • Olie til stegning

Grøntsagsstave med paprikadip

 • Grøntsager eksempelvis agurk, gulerødder eller sukkerærter
 • 3 spsk. skyr, creme fraiche eller græsk yoghurt
 • 1/2 tsk. hvidløgspulver
 • 1/2 tsk. paprika
 • 1 spsk. ketchup
 • Salt og peber

Pastasalat med pesto, tomat og feta

 • 100 g fuldkornspastaskruer
 • 4 spsk. pesto
 • 1 tomat
 • Fetaost eller parmesan
 • Salt til pastavandet

Müslibarer med mørk chokolade (8-10 stk.)

 • 200 g havregryn
 • 1 håndfuld tranebær eller rosiner
 • 1 håndfuld græskarkerner
 • 1 håndfuld solsikkekerner
 • 1 håndfuld nødder af eget valg
 • 120-200 g honning (alt efter hvor meget dine gryn suger)
 • Salt
 • 50 g mørk chokolade 72% eller over

Husk også

 • Et stykke frugt til 10-pause
 • En gaffel til pastasalaten

Sådan gør du

Müslibarer med mørk chokolade

Start med at lave dine müslibarer, da de skal køle ned inden du kan pakke dem til madpakken. I en gryde ristes først nødder og kerner. Tilsæt efter 2 minutter havregryn og de tørrede bær. Når müsliblandingen begynder at dufte ‘ristet’, tilsættes honning og salt. Du kan både bruge flydende eller fast honning. Rør i müsliblandingen i nogle minutter, og tag den herefter af varmen. Din müsliblanding skal være klistret og sammenhængende. Er den ikke sammenhængende, skal du tilsætte mere honning.

Læg den varme müsliblanding på et stykke bagepapir, og form den til en firkant. Brug eventuelt et ildfast fad, og form firkanten ud i det. Skær herefter müsliblandingen i müslibarstørrelser, og bag dem 10-15 minutter på 190°C. Mens müslibarerne bages, smeltes mørk chokolade over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, hældes den i en tynd stråle over müslibarerne. Sæt barerne på køl til chokoladen er størknet. De skal herefter opbevares tørt uden for køleskabet.

Sunde kyllingenuggets med sesamfrø

Skær kyllingebryst i mundrette stykker. Bland sesamfrø, røget paprika, salt og peber på en flad tallerken, og vend kyllingebryststykkerne i sesamblandingen og steg dem på en mellemvarm pande i lidt olie. Kyllingestykkerne skal stege i omkring 3 minutter på hver side. Tag herefter panden af varmen, men lad kyllingestykkerne blive på i en 10 minutters tid. På den måde tilbereder kyllingen stille videre uden at blive tør.

Pastasalat med pesto, tomat og feta

Kog pasta i letsaltet vand i omkring 10-12 minutter. Tag herefter pastaen af varmen, og skyld det i koldt vand. Det kolde vand gør, at pastaen ikke bliver klistret. Dræn pastaen fra vandet, og vend herefter pesto i. Kom pastasalaten i et syltetøjsglas eller en plastikbøtte, og top den med tomat og fetaost. Du kan med fordel pynte pastasalaten med frisk basilikum, da de både gør godt for smagen og det visuelle udtryk.

Tip: Brug et gammelt sylteglas til pastasalaten. Det er fuldstændig tæt, og vil holde på maden til den skal spises. Det er en også en mere miljøvenlig løsning, da glas er nemmere at nedbryde end plastik.

Grøntsagsstave med paprikadip

Skær en håndfuld grøntsager i stave. Hvis du har økologiske gulerødder, vil jeg anbefalde, at du beholder skrællen på, men skrubber dem godt. Skralden er fyldt med vitaminer, så det er derfor en skam at fjerne den. Bland skyr, røget paprika, hvidløgspulver og ketchup i en skål. Smag til med salt og peber, og kom dippen i en lille tæt bøtte. Dippen kan også bruges til de sunde kyllingenuggets med sesam.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 KÆMPE FEJL DU BEGÅR NÅR DU LAVER PIZZA