PARISERBØF DELUXE

DEN BEDSTE BAGEKARTOFFEL

Måske forbinder du bagekartoffelen med den side-order du nogle gange bestiller på bøf-restauranter? Hvis du spørger mig, er det en stor fejltagelse. Hjemme hos os får vi tit bagekartofler til aftensmad. Det er super billigt, møg nemt og så kan du fylde den varme kartoffel med et hav af lækre råvarer. I denne opskrift er tilbehøret meget simpelt, men i virkeligheden er det kun fantasien der sætter grænser. Fyld eksempelvis din bagekartoffel med krydrede kyllingestykker, revet skinke eller en cremet avocadodip.

Opskrift

2 personer // 1 time og 20 minutter // nem opskrift

  • 2 store bagekartofler (økologisk hvis du spiser skrallen)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 2 håndfulde majs
  • Persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

Skrub bagekartofler under lunkent vand, og tør dem i et viskestykke til de er helt tørre. Læg bagekartoflerne i midten af hver deres stykke sølvpapir, og hæld en spsk. olivenolie over hver kartoffel. Drys herefter med groft salt og luk sølvpapiret rundt om bagekartoflerne. Bag kartoflerne i 1 time og 15 minutter i en 200°C varm ovn.

Tag bagekartoflerne ud af ovnen, og læg dem i hver deres skål. Skær et kryds i de varme kartofler, og åben dem op med kniven, så der er plads til fyld. Kom herefter smør, creme fraiche, majs og persille i den varme bagekartoffel. Drys til sidst med peber og en god mængde groft salt.

Bagekartoflerne er nu klar til servering.

Tip: Køb ikke dåsemajs, men majs på frost eller fra en frisk majskolbe. I dåsemajs er der både tilsat sukker og salt, som kroppen ikke behøver. Rema 1000 sælger økologiske majs på frost til kun 10 kr.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PARISERBØF DELUXE