SALAT MED JORDBÆR, FRISKE ÆRTER, SYLTET FENNIKEL OG FRISKKVÆRNET PEBER

PARISERBØF DELUXE

Jeg elsker en god pariserbøf, og jeg forstår godt hvorfor den klassiske ret ofte bliver bestilt på diverse frokostrestauranter. Selvom min kæreste elsker klassisk mad, er der alligevel en masse ting, han ikke bryder sig om ved en klassisk pariserbøf. Han kan hverken lide peberrod, syltede rødbeder eller pickles, og så er han ikke fan af rå æggeblomme på en varm ret. Derfor lavede jeg denne udgave af en pariserbøf til ham, og jeg kan love jer for, at den faldt i god jord. Er du heller ikke helt fan af alle tingene der hører til en klassisk pariserbøf, synes jeg, at du skal forsøge dig med denne opskrift. 

Opskrift

1 pariserbøf // 20 minutter // nem opskrift

  • 200 g hakket oksekød (jeg bruger økologisk ‘Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse’)
  • 2 skiver toastbrød
  • 1/2 løg
  • 1 æg
  • 2 tsk. kapers
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Rist toastbrødet i omkring 2,5 minutter i en brødrister. Har du ikke en brødrister, kan du med fordel bruge en almindelig ovn.

Mens toastbrød ristes, formes hakkebøffen og den krydres med salt og peber på begge sider. Kom olie på en pande, og læg bøffen på. Hakkebøffen skal stege omkring 4 minutter på hver side, på mellemhøj varme. Slå herefter et æg ud på panden, og krydder det med salt og peber. Når spejlægget er tilberedt, tages det af panden.

Skær løg i skiver og læg dem på den pande hvor hakkebøf og æg er blevet tilberedt. Krydder løg med salt og peber, og steg dem på høj varme. Når løgene bliver gyldne, hældes 1 dl vand på panden. Rør i løgene til vandet er fordampet.

Priserbøffen samles i rækkefølgen: Toastbrød, hakkebøf, bløde løg, toastbrød, bløde løg, spejlæg og til sidst syltede kapers. Du kan med fordel komme syltede rødbeder og peberrod på pariserbøffen, hvis du er til den mere traditionelle udgave.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALAT MED JORDBÆR, FRISKE ÆRTER, SYLTET FENNIKEL OG FRISKKVÆRNET PEBER