MADGUIDE TIL WARSZAWA

SALAT MED JORDBÆR, FRISKE ÆRTER, SYLTET FENNIKEL OG FRISKKVÆRNET PEBER

Denne sommersalat passer perfekt til en aften med grillmad. Den er frisk og sød, men så kommer den sorte peber og den syltede fennikel ind og fuldender fuldstændig. Jeg elsker syltet fennikel, og jeg har altid et glas i køleskabet, som jeg bruger, hvis mine retter mangler syre. Det er super nemt at lave, og kan holde sig flere måneder i køleskabet, da det ligger i eddikelage.

Opskrift

4 personer // 20 minutter + 4 timer i eddikelage // nem opskrift

 • 1 fennikel
 • 3 dl lagereddike
 • 1 dl vand
 • 1-1/2 dl sukker
 • 6 peberkorn
 • 2 laurbærblade
 • 1 pose ærteskud
 • 500 g ærter i bælg
 • 250 g jordbær
 • 2 spsk. olivenolie
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Sylt fennikel minimum 4 timer før servering. Hak eller skær fennikel i tynde skiver. Har du et mandolinjern, vil jeg anbefale, at du bruger det. Bring eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn i kog, og tilsæt den friske fennikel. Kog fennikel i omkring 10-15 minutter, og kom den herefter på et sylteglas. Sæt sylteglasset på køl, og brug af det de næste måneder frem. Den syltede fennikel går perfekt til især salater og svinekød.

Skyl de friske ærteskud, og kom dem i den skål salaten skal serveres i. Pil de friske ærter og tilsæt dem i salaten. Skyl jordbær, skær dem i skiver og tilsæt dem i salaten. Tag den syltede fennikel, og doser den i salaten, alt efter hvor syrlig den skal være. Hæld til sidst olivenolie over salaten og slut af med friskkværnet peber. Salaten er nu klar til servering.

Tip: Får du gæster, kan du med fordel forberede salaten et par timer før, og opbevare den i køleskabet. Vent dog med olivenolie og peber før salaten skal spises.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MADGUIDE TIL WARSZAWA