DUMPLINGS MED SVINEKØD, SPIDSKÅL OG INGEFÆR

TOMATSUPPE MED HJEMMELAVEDE BRØDCROUTONER

Jeg ved ikke om det bare er i Valby, men her er vejret i hvert fald ikke til at prale af. Man kan kalde det held i uheld, da det altid er hyggeligt med en lækker suppe, når solen er bag skyerne. Endnu en fordel er, at min opskrift på tomatsuppe er vanvittig sund. Den består udelukkende af forskellige krydderier, en masse skønne grøntsager, lidt boullion og en skefuld skyr på toppen. Er du ikke typen der tæller kalorier? Så kan du med fordel lave en portion sprøde brødcroutoner med et hint af hvidløg. 

Opskrift

4 portioner // 40 minutter // nem opskrift

 • 3 dåser flåede tomater
 • 50 g tomatpuré
 • 1 L grøntsagsboullion
 • 2 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 4 store gulerødder
 • 3 stængler bladselleri
 • 3 spsk. tørret oregano
 • 2 spsk. tørret timian
 • 2 tsk. tørret chiliflager
 • Salt og peber
 • Olivenolie
 • Brød til croutoner
 • 4 spsk. skyr eller creme fraiche 18%
 • Frisk basilikum

Sådan gør du

Hak løg, 3 fed hvidløg, gulerødder og bladselleri, det behøver ikke være fint, da suppen skal blendes til sidst.

Svits først løg og hvidløg i olivenolie, sammen med oregano, chiliflager og timian. Tilsæt efter 2 minutter gulerod og bladselleri. Svits grøntsagerne i 2 minutter yderligere, og kom derefter tomatpureen i. Til sidst tilsættes de flåede tomater, grøntsagsbouillon, salt og peber. Herefter skal der ligges låg på gryden.

Tænd oven på 180°C varmeluft, mens grøntsagerne koges møre. Hak brød i grove stykker, og vend det i olivenolie, med et presset fed hvidløg i. Drys til sidst croutonerne med salt og giv dem 8-10 minutter i ovnen.

Når tomatsuppen har kogt i omkring 25 minutter, skal den blendes. Jeg bruger min stavblender fra OBH Nordica, men ejer du ikke en, kan du bruge en almindelig blender. Når tomatsuppen er blendet, smages den til med salt og peber.

Suppen anrettes i 4 suppetallerkener, og tilsættes skyr eller creme fraiche, hjemmelavede brødcroutoner og frisk basilikum på toppen. Suppen er nu klar til servering.

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DUMPLINGS MED SVINEKØD, SPIDSKÅL OG INGEFÆR