SU-VENLIG ØKO CHEESEBURGER

VEGETARISK SVAMPERISOTTO

Jeg ved, at mange er bange for, at kaste sig ud i en risotto. I Masterchef-programmerne er det få deltagere der får ros for retten, og den indeholder så mange faldgrupper. Eller hvad? Jeg havde det virkelig på samme måde, før jeg lavede min første risotto, men nøj hvor blev jeg overrasket. Hvis bare du har tiden til røre i gryden HELE TIDEN, så kan det nærmest ikke gå galt. En anden fantastisk ting ved risotto er, at den på ingen måde behøver kød for at smage himmelsk.

Har du prøvet at lave risotto før, og hvis ja, hvilke råvarer plejer du så at lave den med?

Opskrift

4 portioner // 45 minutter // mellemsvær opskrift

 • 350 g risottoris
 • 300 g svampe (jeg bruger østershat og champignon)
 • 2 dl hvidvin
 • 1 L grøntsagsbouillon
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 140 g parmasan
 • En håndfuld persille
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Rens svampe for jord. Hak dem fint, og svits med hvidløg på en varm panden med olivenolie, salt og peber. Sæt panden til side.

Hak løg fint, og svits dem med olivenolie i en gryde. Kom risottoris i gryden og rør i ca. 2 minutter. Tilsæt herefter hvidvin, og rør, mens alkoholen fra vinen fordamper, det tager omkring 2 minutter. Tilsæt herefter 1 dl. grøntsagsboullion af gangen og rør rundt. Risene når ikke brænde på, eller sidde fast i grydens bund, så sørg for, at der konstant er grøntsagsboullion i gryden. Når halvdelen af bouillonen er hældt i risottogryden, tilsættes de svitsede svampe med hvidløg. Rør rundt i gryden, og fortsæt med at tilføre boullion til risottoen, så risene ikke bliver tørre og brændte. Når alt bouillonen er tilsæt, det tager omkring 15-20 minutter, tilsættes 100 g parmesan, og risottoen smages til med salt og peber.

Svamperisottoen anrettes på 4 tallerkener, og drys med friskhakket persille og det sidste parmesanost.

2 kommentarer

 • Aase Lundqvist

  Hej.
  Skal svampene være hele, skivede eller hakkede?
  Vh Aase

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Hej Aase,

   Jeg hakker mine svampe. Nogle meget fint og nogle lidt større, så der kommer forskellige teksturer. Håber at det er svar nok.

   Knus fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SU-VENLIG ØKO CHEESEBURGER