MOJITO MED PASSIONSFRUGT

SU-VENLIG ØKO CHEESEBURGER

Lad mig præsentere dig for SU-burgeren. En velsmagende cheeseburger, der består af økologiske råvarer (markeret med *) og oksekød fra frilands køer. Da jeg lavede burger til frokost i dag, besluttede jeg mig for, at undersøge hvad den helt præcist kostede. Alle mine råvarer var som nævnt økologiske og mit oksekød var fra frilandskøer, så jeg tænkte, at den måske ikke var helt billig. Alligevel fandt jeg ud af, at prisen pr. burger kun var 19,48 kr. Jeg blev selv overrasket over, at prisen var så lav, og måtte derfor dele opskriften med jer – den smager nemlig helt vildt lækkert!

Opskrift

4 stk. // 25 minutter // nem opskrift

  • 400 g øko hakket oksekød fra frilandskøer (8-12%)*
  • 8 skiver fuldkornstoast
  • 4 skiver ost*
  • 2 løg*
  • 16 skiver agurk*
  • 8 spsk. ketchup*
  • 4 håndfulde ruccola*
  • Salt og peber
  • Olie til stegning*

Sådan gør du

Form hakkebøfferne og krydder med salt og peber på begge sider. Kom olie på en pande, og læg bøfferne på. Hakkebøfferne skal have omkring 4 minutter på hver side, på mellemhøj varme. Når bøfferne er stegt på begge sider, lægges en skive ost på. Det er en god ide at lægge et grydelåg over panden, da varmen hjælper osten med at smelte ned over bøfferne. Sluk for komfuret når osten er smeltet, men lad bøfferne ligge på panden så de holder sig lune.

Vask grøntsagerne, og skær agurk og løg i tynde skiver. Rist toastbrødet i omkring 2,5 minutter i en brødrister. Har du ikke en brødrister, kan du med fordel bruge en almindelig ovn.

Anret burgeren med 1 spsk. ketchup på det nederste stykke toastbrød. Læg herefter ruccola og hakkebøffen med den smeltede ost på brødet. Læg agurk og løg ovenpå bøffen, og tilsæt endnu en spsk. ketchup. Læg den sidste skive toastbrød på, og cheeseburgeren er klar til servering. Du kan med fordel holde burgeren sammen med et træspyd som vist på billedet.

Hvis du vil pifte menuen op, kan du lave mine sweet potato fries med avocadodip til cheeseburgeren. Du finder opskriften her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOJITO MED PASSIONSFRUGT