JORDBÆRKAGE MED HJEMMELAVET VANILJECREME

MARINEREDE KYLLINGESPYD MED SOYA OG HONNING

Når man er på farten smager 7 elevens marinerede kyllingespyd okay, men der er altså noget over at lave dem selv. Du bestemmer selv hvilke grøntsager du vil bruge, hvilke smage kyllingen skal marinere i og du slipper for en masse e-numre og tilsætningsstoffer. Jeg elsker at marinere mit kylling i soya, da det er en sund måde at salte maden på. Disse kyllingespyd er en fantastisk løsning til en hyggelig grillaften, en sund frokost eller til at pifte børnenes madpakke lidt op

Tip: Lad spydpindene trække i lidt vand inden de skal bruges. På den måde undgå du, at spydene brænder på grillen eller i ovnen.

Det skal du bruge

10 spyd // 30 minutter // nem opskrift

 • 4 kyllingefileter (jeg bruger økologisk kylling, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse)
 • 1,5 dl. soya
 •  1 spsk. honning
 • 2 fed hvidløg
 • 2 tsk. tørret chiliflager
 • Saften fra en 1/2 lime
 • 2 spsk. olie
 • Friskkværnet peber
 • 2 store løg
 • 3 peberfrugter
 • Spydpinde af træ

Sådan gør du

Skær kyllingefileterne i mundrette bidder, og læg dem i en frysepose eller plastikbeholder. Tilføj soya, olie, honning, chiliflager, hakket hvidløg, limesaft og friskkværnet peber til kyllingestykkerne. Sæt kyllingen i køleskabet, og lad den marinere i minimum 30 minutter, men gerne længere.

Skær peberfrugt og løg i samme størrelse som kyllingekødet. Træk henholdsvis kylling, peberfrugt og løg på spydpindene. Soyamarinaden salter kødet, men er du glad for salt, kan du efterkrydre spydene inden de bliver tilberedt.

Tilbered kyllingespydene i 15 minutter på 200°C varmeluft eller læg dem på grillen.

Skal du have noget koldt og forfriskende, at drikke til de lækre kyllingespyd, finder du opskriften på min passionsfrugt mojito her. Det vil være en genial cocktail, at servere, hvis du inviterer venner eller familie til en hyggelig grillaften.

2 kommentarer

 • Tilføjer du slet ikke salt til ud over soya? Jeg synes nemlig tit, at det bliver lidt for kedeligt kun med soya, men måske skal jeg teste din løsning af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Jeg bruger ikke salt, nej. Det handler også om hvor længe dit kyllingekød trækker i soya marinaden ☺️

   Knus fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JORDBÆRKAGE MED HJEMMELAVET VANILJECREME