HJEMMELAVET URTESMØR - VERDENS NEMMESTE APPETITVÆKKER

JORDBÆRKAGE MED HJEMMELAVET VANILJECREME

Jeg elsker en vaskeægte jordbærkage toppet med danske jordbær og hjemmelavet vaniljecreme. Jeg tror, at geleen på toppen deler vandene, men personligt synes jeg, at den skal på. Jeg skulle en gang lave en jordbærtærte til min venindes fødselsdag, og jeg havde gjort mig så umage. Alt var hjemmelavet, og jeg havde naturligvis også det mest blanke lag gelé klar til at komme på som det sidste. Jeg glemte selvfølgelig at komme geleen på, og det kan man kalde held i uheld. Min veninde kunne ikke fordrage gelé på en jordbærtærte, så det var for det bedste. Har du nogen, som du holder af, eller som snart har fødselsdag? Så sig det med jordbærkage!

Opskrift

1 kage // 1,5 time // svær opskrift

Vaniljecreme

 • 1 vaniljestang
 • 2 dl. sødmælk
 • 2 æggeblommer
 • 2 tsk. majsstivelse
 • 3 spsk. sukker
 • 1 knivspids salt

Mazarinbund

 • 200 g rå marcipan
 • 200 g blødt smør + 10 g til smøring af form
 • 100 g sukker
 • 3 æg
 • 70 g hvedemel

Du skal også bruge

 • 100 g mørk chokolade (70%)
 • 1 dl piskefløde 38%
 • En bakke jordbær
 • Gelé (ribs eller æble)

Sådan gør du

Mazarinbund

Tænd ovnen på 180°C alm. luft. Pisk blødt smør, marcipan, sukker og ét æg i en skål. Når de 4 ingredienser er pisket sammen, tilføjes de sidste æg. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen lind og sammenhængende. Smør din springform, og kom dejen i. Mazarinbunden skal bages i ca. 30 minutter, men hold øje med den undervejs da den ikke må blive for mørk. Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og lægges til afkøling på en bagerist. Læg en plade mørk chokolade på den varme kage og hjælp chokoladepladen rundt mens den smelter. Du kan med fordel bruge en dejskraber til at fordele chokoladen. Når den smeltede chokolade har dækket kagen, sættes den på køl.

Vaniljecreme

Skab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med dit sukker. Kom herefter æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukker i en skål, og rør det til en lind masse. Der må ikke være klumper i, da vaniljecremen så vil klumpe. I en gryde varmes mælk og salt på mellemvarme. Når mælken er tæt på kogepunktet tilsættes vaniljeblandingen. Nu skal der piskes, og du må ikke forlade gryden. Pisk til vaniljecremen tykner og tag den herefter af varmen. Sæt vaniljecremen på køl. Du kan med fordel lægge et stykke husholdningsfilm direkte ned på vaniljecremen for at undgå kondens.

Når kagen skal serveres

Pisk piskefløde og bland det forsigtigt i den afkølede vaniljecreme. Kom vaniljecremen på den afkølede mazarinbund. Rens jordbær, skær dem i halve og pynt kagen med dem. Lun forsigtigt ribs- eller æblegelé og kom det på bærene med en bagepensel eller en lun spiseske. Jeg bruger Funktions bagepensel, som du kan købe her. Jordbærkagen er nu klar til servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJEMMELAVET URTESMØR - VERDENS NEMMESTE APPETITVÆKKER