HVIDVINSDAMPEDE BLÅMUSLINGER

HJEMMELAVET URTESMØR – VERDENS NEMMESTE APPETITVÆKKER

Foto: Sanne Christophersen // DR

Har du nogensinde tænkt over hvor let det er, at lave hjemmelavet smør? Det tager ikke mere end 10 minutter, men viser et kæmpe overskud, hvis du får gæster på besøg. Når smøren er kærnet kan du tilføje en ekstra smag, for at gøre din smør endnu mere lækker. Du kan tilføje revet citronskal, hakket estragon, hvidløg eller noget helt fjerde. Her får du min opskrift på hjemmelavet urtesmør.

Opskrift

4 personer // 15 minutter // nem opskrift

  • 2,5 dl piskefløde 38%
  • 1/2 tsk. salt
  • Ramsløg eller 1 fed hvidløg
  • En håndfuld persille

Sådan gør du

Kom piskefløde og salt i en skål og pisk med en håndmixer. Først vil fløden blive til flødeskum, og når dette sker, skal du fortsætte med at piske. Massen skal piske så længe, at flødeskummen skiller, det tager omkring 7 minutter. Flødemasse består nu af hvide klumper (smøren) og hvid væske (valle). Læg flødemassen i et viskestykke og klem til, så vallen driver ud gennem viskestykket. Det der er tilbage i viskestykke er smør.

Ramsløg og persille hakkes og blandes sammen med smøren. Smøren stilles på køl og kan med fordel anrettes i et charmerende glas, så det ser flot ud, når du stiller det på bordet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVIDVINSDAMPEDE BLÅMUSLINGER