1 ÅR EFTER MADDYSTEN

FULDKORNSTÆRTE MED 3 SLAGS LØG

Salte tærter er for mig noget af det absolut bedste. Jeg kan komme hvad som helst i en hjemmebagt tærtebund, og synes, at det smager helt igennem fantastisk. Hvad end der er tale om løg, svampe, gedeost, kylling, laks eller bacon – I LOVE IT. I denne opskrift har jeg lavet en vegetarisk fuldkornstærte med hele 3 forskellige slags løg. Tærten er inspireret af fuldkornstærten med grønne asparges fra denne måneds nummer af Gadtoft & Visholm, men jeg har skifte grøntsagerne ud og brugt en anden slags mel. Begge tærter er fyldt med smag, og jeg kan virkelig anbefale at prøve dem.

Apropos lækre tærter, så har Annemette lavet den smukkeste jordbærtærte med hvid chokoladecreme og mazarinbund. Kagen er inspireret af Valdemarsdag som er mandag d. 15 juli, og forestiller derfor vores smukke Dannebrog. Jeg er vild med jordbærtærter, men den her var virkelig noget særligt. Du finder opskriften på Annemettes jordbærtærte lige her.

Har du lyst til at prøve flere af mine og Annemettes fælles menuer, så finder du opskriften på min steak salat med sennepsdressing og Annemettes hvide chokolademousse med lime og hindbærcoulis her.

Det skal du bruge til din fuldkornstærte

1 tærte | 1 time og 15 minutter

Tærtedej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 100 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. vand

Tærtefyld

  • 6 økologiske æg
  • 0,5 L hytteost
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 g revet parmesanost

 Du skal også bruge

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 25 g smør

Sådan gør du

  1. Bland mel, smør, salt og vand i en skål.
  2. Ælt dejen ensartet, rul den ud og kom den i et smurt tærtefad.
  3. Prik huller i tærtedejen med en gaffel, og sæt den på køl i 15 minutter. 
  4. Forbag tærtebunden på 225°C varmluft i 10 minutter. 
  5. Pres hvidløg og skær løg i tynde skiver. Svits løgene nogle minutter på panden i olivenolie og drys med salt og peber.
  6. Pisk æg, hytteost, revet parmesanost, salt og peber sammen. 
  7. Fordel de sauterede løg i den forbagte tærtebund, og hæld æggemasse over.
  8. Pynt tærten med friske forårsløg, og bag den på 190°C varmluft i 35 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 ÅR EFTER MADDYSTEN