SÅDAN LAVER DU DE FINESTE PÅSKEÆG

HJEMMELAVET CHILIMAYO

Chilimayo er noget vi er vilde med her hjemme – især til burger, pomfritter og sushi. At røre en mayonnaise selv er super enkelt og kan være ret sjovt. Det kræver gode muskler, fordi der skal røres en del i skålen og i længere tid af gangen. Rutinerede kokke ser det nok ikke som noget problem, men jeg synes faktisk at det kan være lidt hårdt i længden. Hiv en ekstra mand med i køkkenet og hjælp hinanden. Rigtig god fornøjelse.

Mangler du noget at dyppe din chilimayo i? Prøv opskriften på ‘sweet potato fries’ HER.

Det skal du bruge

2 personer // 10 minutter // nem opskrift

Hjemmerørt mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 1 ½ dl rapsolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. hvidvinseddike
  • Friskkværnet peber

Du skal også bruge

  • 2 spsk. sriracha
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 1 ½ tsk. cayennepeber
  • 1 knivspids hvidløgspulver

Sådan gør du

Pisk æggeblommen sej med salt, dijonsennep og eddike. Tilsæt olien lidt af gangen i en tynd stråle. Vær mest forsigtig i starten, hvor olien skal binde til æggeblommerne. Forsæt til alt olien er rørt i mayonnaisen. Den skal være meget bestand, næsten gummiagtigt, da vi skal smage den til med flydende ingredienser.

Smag mayonnaisen til med sriracha, citronsaft, cayennepeber, hvidløgspulver og eventuelt salt og peber.

1 kommentar

  • Jeg ELSKER ELSKER ELSKER chilimayo, din version ser hammer lækker ud 😀

    Cejanah // Karrysmovseren.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅDAN LAVER DU DE FINESTE PÅSKEÆG