VEGANSKE HINDBÆRSNITTER

SÅDAN LAVER DU DE FINESTE PÅSKEÆG

Påsken nærmer sig, og at puste æg er for mange en hyggelig påsketradition. Det er faktisk ikke noget vi har gjort så meget i min familie, men i år skal det altså være. Det bedste af det hele er, at jeg har fundet en måde at farve æggene på, helt uden brug af farvestoffer og kemikalier. Alt du skal bruge er en pakke økologiske æg, og råvarer til at favre æggene med. Nedenunder finder du en farveguide, så du kan se hvordan du får din ønskede farve til æggene. Rigtig god fornøjelse.

HUSK: Æggene du puster ud af deres skal, kan blive det den skønneste æggekage eller tærte. Find opskriften på laksetærte med løg og parmesan HER eller opskriften på grov tærte med bacon, porre og champignon HER

Det skal du bruge

6 farvede æg // nemt DIY projekt

  • 1 bakke med 6 økologiske æg
  • 1 knappenål
  • 1 dyb skål
  • Sprit til at desinficere æggene med

Farveguide

  • Gule påskeæg = 1 spsk. gurkemeje
  • Lilla påskeæg = 2 spsk. optøede blåbær
  • Brune påskeæg = 2 spsk. kaffepulver eller kværnede bønner
  • Grønne påskeæg = 1 håndfuld frossen spinat
  • Lyserøde påskeæg = Revet rødbede

Sådan gør du

Sprit først æggene af, så de ikke indeholder bakterier der kan gøre dig syg. Prik herefter hul i begge ender af æggene, og pust igennem ægget så det kommer ud af hullet og ned i den dybe skål.

Når æggene er tømte, skal de farves. Lad denne del være en legeplads hvor i eksperimenterer med farverne. Måske skal nogle af æggene koges i kaffe, gurkemeje eller spinat? Måske skal nogle af æggene gnubbes med optøet blåbær, eller ligge i blåbær vand i flere timer? I kan også bruge revet rødbede, og lave lyserøde små påskeæg. Kun fantasien (og køleskabet) sætter grænser, og det er en super hyggelig proces.

Når æggene har fået den ønskede farve, skal de tørres forsigtigt med et viskestykke. I kan dekorere æggene med en farvepen eller lade dem være som de er. Herefter kan de hænges i en snor som pynt henover påsken eller stilles i æggebakkerne som pynt på bordet til påskefrokosten.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGANSKE HINDBÆRSNITTER