RISOTTO MED BLÅMUSLINGER, ÆRTER OG REVET CITRONSKAL

STEGT KULMULE MED MUSLINGESOVS OG ÆRTEPURE

Kulmule er en fantastisk hvidfisk, som er i familie med torsken. Det smager nogenlunde af det samme, og så er den i sæson lige nu. Det betyder at du eksempelvis i Rema 1000 i denne uge, kan købe 2 flotte kulmulefileter til kun 30 kroner. I går fik vi ifølge madplanen ‘3 dage med fisk og skaldyr på budget‘ en skaldyrsrisotto med hjemmelavet muslingefond. 0.5 L af den muslingefond skulle gemmes til i dag, og bruges til en opbagt blåmuslingesovs. Har du ikke fulgt madplanen, finder du opskriften på muslingefonden HER. Rigtig god fornøjelse med aftensmaden.

Det skal du bruge

4 personer // 30 minutter // nem opskrift

 • 4 kulmulefileter
 • 20 g smør
 • 0,5 L muslingefond
 • 2 spsk. smør
 • 2 spsk. hvedemel
 • 70 g smør
 • 5 dl frosne ærter
 • Friskhakket persille
 • 1 citron
 • Olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sæt ærterne til at koge i en gryde med letsaltet vand.

Smelt 2 spsk. smør i en gryde, og tilsæt herefter 2 spsk. hvedemel. Pisk i gryden i ca. 1 minut, så melet kan blive ristet af. Tilsæt nu lidt muslingefond af gangen, og pisk hurtigt, så det ikke klumper. Når alt fonden er tilsat, smages muslingesovsen til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Sæt sovsen på lav varme, mens kulmulefileterne stegets.

Krydder kulmulefileterne med salt og friskkværnet peber. Kom olivenolie panden, og sæt den på mellemhøj varme. Når panden er varm, lægges kulmulen med skindsiden mod den varme pande. Hold fisken nede på panden med en spartel de første 30 sekunder, så den ikke bliver stegt ujævnt når skindet trækker sig lidt. Når skindet er ved at være sprødt efter ca. 1,5 minut, tilføres 20 g smør på den varme pande. Skru nu varmen lidt ned, og vend kulmulefileterne. Steg kulmulefileterne i 3-4 minutter med skindsiden opad, og tag dem herefter af panden.

Si vandet fra de nu kogte ærter, og tilfør 70 g smør i gryden. Blend ærterne til en mos med en stavblender og smag til med salt, friskkværnet peber og skallen fra lidt citron.

Anret på 4 tallerkener en bund med ærtepure, et stykke kulmule og muslingesovs. Top med friskhakket persille og eventuelt en lille frisk citronbåd. Velbekomme.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RISOTTO MED BLÅMUSLINGER, ÆRTER OG REVET CITRONSKAL