3 DAGE MED FISK OG SKALDYR PÅ BUDGET

RISOTTO MED BLÅMUSLINGER, ÆRTER OG REVET CITRONSKAL

Cremet risotto med blåmuslinger, ærter og revet citronskal

Jeg er blevet super glad for risotto på det seneste. Det er nok gået op for de fleste af jer, at jeg er vild med parmesanost, og i risotto skal der jo altid rigelige mængder i – lige noget for mig. Jeg laver for det meste svamperisotto herhjemme, men tænkte, at jeg ville løfte den til lidt højere niveauer. I takt med at blåmuslingerne nu er i sæson igen (YES), synes jeg det var helt oplagt med en skaldyrsrisotto. Retten er testet i kollektivet, og den var væk på hvad jeg tror er rekordtid.. Måske 12 minutter eller deromkring. I hvert fald glæder jeg mig til, at I skal prøve den. Rigtig god fornøjelse.

Vigtigt: Der koges en stor mængde muslingebouillon i dag. 1-1,2 L af fonden skal bruges til risottoen i dag, mens de sidste 0,5 L skal bruges til aftensmaden i morgen. Tag den derfor fra når muslinger fonden er færdigkogt, og gem den i køleskabet.

Du finder indkøbslisten til madplanen “3 dage med fisk og skaldyr” HER.

Det skal du bruge

4 personer // 45 minutter // mellemsvær opskrift

Muslingefond

 • 2 dl hvidvin
 • 1,7 L grøntsagsbouillon
 • 1 kg blåmuslinger
 • 1 hvidløg
 • 1 løg
 • Olivenolie

Risotto

 • 350 g grødris
 • 1,5 dl hvidvin
 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 140 g parmasan
 • 2 dl frosne ærter
 • En håndfuld friskhakket persille
 • Skallen fra 1 økologisk citron
 • Salt og friskkværnet peber
 • Olivenolie

Sådan gør du

Rens blåmuslinger for sand og ‘skæg’, og smid de der er ødelagte ud med det samme. Hak løg og hvidløg, og del det op i to lige store bunker.

Svits i en gryde den ene halvdel løg og hvidløg i olivenolie, og tilsæt de rensede blåmuslinger. Kom 2 dl hvidvin på muslingerne, og lad dem dampe på høj varme. Når alle muslingerne er åbnet (efter 2-3 minutter), tages de op fra gryden. Muslingernes løsnes fra deres skal, og kommes i en lille skål for sig. Muslingeskallerne kommes tilbage i gryden, og overhældes med 1,7 L grøntsagsbouillon. Lad muslingefonden koge i 10 minutter, gerne længere, og si skaller, løg og hvidløg fra.

Kom den anden halvdel løg og hvidløg i en gryde og svits med olivenolie i 2 minutter. Kom grødris i gryden og rør i yderligere 2 minutter. Tilsæt 1,5 dl hvidvin, og rør i nogle minutter. Tilsæt 1 dl. muslingefond af gangen og rør rundt. Risene må ikke brænde på så sørg for, at der konstant er muslingefond i gryden. Når alt fonden er tilsat (omkring 1-1,2 L), det tager omkring 20 minutter, tilsættes friskrevet parmesan, frosne ærter og blåmuslinger. Der røres kort til osten er smeltet, og smages til med salt og friskkværnet peber.

Herefter anrettes skaldyrsrisottoen på 4 tallerkener, og drysses med revet citronskal og eventuelt lidt friskhakket persille. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 DAGE MED FISK OG SKALDYR PÅ BUDGET