PIZZA MARGHERITA MED HVIDLØGSOLIE OG BASILIKUM

3 SKØNHEDSPRODUKTER DU SELV KAN LAVE

Dette indlæg er en smule anderledes, end mine andre opskrifter. Der er såmænd stadig tale om opskrifter, opskrifterne er bare til 3 nemme skønhedsprodukter, du helt selv kan lave. Det fedeste ved selv at lave disse skønhedsprodukter er, at du fuldstændig ved, hvilke ingredienser der befinder sig i dit produkt. Jeg ved eksempelvis, at 2 ud af mine 3 produkter er 100% økologiske, da jeg kun har brugt økologiske råvarer. Derudover sparer du penge på selv at lave produkterne, og du belaster ikke miljøet, da indpakning og plastik plomberinger af produkterne ikke er nødvendigt. Rigtig god fornøjelse.

Skønhedsprodukt 1: Sukker scrub til læberne

Det er vinter og det er koldt udenfor. De fleste af os mærker nok også til dette på læberne, da kulde og tørre læber desværre går hånd i hånd. Med en sukker scrub kan du holde huden og hudcellerne på dine læber friske. Du skrubber nemlig alle de døde hudceller af, og vækker liv i de nye. Selvom læbekuren er effektiv, kan du også skrubbe for meget. Hold dig derfor til 2-3 gange om ugen.

Det skal du bruge

1 lille bøtte sukker scrub // 5 minutter // nem opskrift

  • 1 spsk. fast honning
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. sukker

Bland de 3 ingredienser sammen, og skrub dem herefter på dine tørre læber i cirkulære bevægelser. Kokosolien bidrager med fedt til læberne, mens honningen tilfører antioxidanter og renser. De små sukkerkorn løsner døde hudceller på læberne, og gør plads til nye og friske. Vask sin sukkerscrub af efter nogle minutter, og skyl efter med varm vand.

Skønhedsbehandling 2: Avocado hårkur

Vi ved allerede, at avocado er fyldt alverdens sunde fedtstoffer. Når vi spiser avocado, booster den derfor både vores hud og hår indefra. Måske vidste du ikke, at du også kan booste dit hår udfra med superfooden. Denne hårkur består udelukkende af avocado og citronsaft. Sammen går disse to ingredienser ind, og giver nyt liv til tørt og slidt hår. Hårkuren er særligt effektiv, hvis du bruger den 1 gang om ugen. Efter blot 3 uger, bør du allerede kunne mærke en tydelig forskel på dit hår.

Det skal du bruge

1 hårkur // 35 minutter // nem opskrift

  • 1/2 avocado
  • Saft fra 1/4 citron

Mos avocadoen grundigt, og tilsæt herefter saften fra citronen. Rør de to ingredienser til en lind og cremet masse. For det bedste resultat, kan du eventuelt bruge en mini foodprocessor. Fordel herefter hårkuren i fugtigt og lunt hår. Sørg for både at fordele i hårbunden og helt ud til spidserne. Har du et stort og langt hår, kan du eventuelt lave dobbelt portion af hårkuren. Lad kuren sidde i 30 minutter, og vask efter med shampoo, så du undgå fedet hår.

Skønhedbehandling 3: Body srcub med appelsin

For denne skønhedsbehandling gælder samme principper som med din sukker scrub til læberne. Med hjælp fra de grove saltkorn, fjerner du døde hudceller fra kroppen, og giver plads til nye. Olivenolien går ind og bringer fugt til huden, mens indholdet af C vitaminer i appelsinen sænker tegn på aldring. 

Tip: Vil du optimere din skønhedsbehandling, kan du bruge epsom salt. Epsom salt driver overflødig væske ud af din krop, og du vil derfor føle dig let og muligvis også have tabt lidt overflødig grams kropsvæske efter din body scrub. Du kan købe epsom salt til den hjemmelavede saltsrcub her.

Det skal du bruge

1 bøtte body scrub // 25 minutter // nem opskrift

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 1/2 dl groft salt
  • Skal fra 1/4 appelsin

Bland ingredienserne sammen i en skål eller bøtte, og påfør det på tør hud i cirkulære bevægelser. Helt optimalt vil det være, hvis du har tid til at skrubbe din krop, i op mod 20 minutter. På den måde giver du ingredienserne mulighed for, at arbejde sig ind i huden på din krop. Efter du har skrubbet hele kroppen, skal du vaske din krop med varmt vand og sæbe. Du kan også undlade sæbe, og lade olivenolie trænge ekstra godt ind i huden henover natten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIZZA MARGHERITA MED HVIDLØGSOLIE OG BASILIKUM