3 KØDFRIE DAGE PÅ BUDGET - EN MERE MILJØVENLIG MADPLAN

VEGETARISK CANNELLONI MED RICOTTA OG SPINAT

Vegetarisk cannelloni med ricotta, spinat og tomatsauce

Denne vegetariske cannelloni med ricotta, spinat og tomatsauce, er en helt fantastisk ret uden kød. Grøntsagerne og de forskellige ost spiller så godt sammen, og kød ville ganske enkelt blive overflødigt. Selvom der er tale om en rustik ret, er der alligvel lidt teknik i, at rulle de friske lasagneplader med den rette mængde fyld. Har du ikke smagt cannelloni før, har du noget helt særligt i vente. Det er og vil altid være en af mine absolutte favoritter i det italienske køkken. Rigtig god fornøjelse.

Hvis du følger min vegetariske madplan: 3 kødfrie dage på budget – en mere miljøvenlig madplan, så finder du indkøbslisten og link til de andre opskrifter her.

Det skal du bruge

2-3 personer // 40 minutter // nem opskrift

 • 1 dåse økologiske flåede tomater
 • 1/2 dåse tomatpure (70 g)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2-3 spsk. sukker
 • 2 spsk. tørret oregano
 • 300-500 g friske lasagneplader
 • 250 g ricotta
 • 75 g frisk spinat
 • 25 g parmesanost
 • 1 kugle mozzarella
 • Olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint, og del det i 2 bunker. Svits i olivenolie halvdelen af løget og hvidløget i en gryde. Tilsæt efter 2 minutter tomatpure, og ‘brænd den af’ (du kan læse hvorfor under punkt 1 i mit indlæg ‘6 af mine bedste madlavningsråd’). Tilsæt herefter flåede tomater, og smag til med tørret oregano, salt, friskkværnet peber og sukker. Lad tomatsaucen koge mens de andre elementer forberedes. Du kan justere tomatsaucens smag med salt, peber, sukker og oregano.

Svits den anden halvdel af løg og hvidløg på en pande i olivenolie, og tilsæt efter 2 minutter den friske spinat. Lad spinaten stege i 4 minutter, så den kan smide lidt af sin væske. Krydder med salt og friskkværnet peber, og tag panden af komfuret. Bland i en skål ricottaost, den stegte spinat og friskrevet parmesan til en ricottacreme.

Fordel som på billederne halvdelen af tomatsaucen i bunden af et ildfast fad. Kom herefter 1-2 spsk. ricottacreme i hver friske lasagneplade, og rul dem sammen. Fordel ricottarullerne i det ildfaste fad, og kom den resterende del af tomatsaucen udover. Tomatsaucen skal fordeles på alle ricottarullerne, og toppes med stykker af frisk mozzarella.

Den vegetariske cannelloni bages på 200°C varmeluft i 15-20 minutter. Herefter toppes den med friske basilikumsblade og er klar til servering. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 KØDFRIE DAGE PÅ BUDGET - EN MERE MILJØVENLIG MADPLAN