SUND GULERODSKAGE MED CHIAFRØ

CREME BRULEE MED 4 INGREDIENSER

Creme brulee er en klassisk fransk dessert, som jeg ved mange dessert-elskere har kær. Jeg har ikke spist mange creme bruleer i mit liv, men dem jeg har spist, har smagt fantastisk. Jeg ved, at det er en dessert mange frygter at lave. Den skal have en cremet konsistens, den skal være perfekt tilsmagt, og så skal den have et knasende sukkerlåg på toppen.. Men hvis du bare har en gasbrænder til sukkerlåget, så er det langt fra en svær dessert. Som du kan se i denne opskrift, skal du rent faktisk kun bruge 4 ingredienser. Jeg er sikker på, at det nok skal gå godt. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

4 creme bruleer // 45 minutter + 3 timers trækningstid // nem opskrift

  • 1/2 vaniljestang
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 spsk. sukker
  • 4 æggeblommer

Du skal også bruge

  • 4 tsk. sukker til sukkerlåget

Sådan gør du

Flæk din vaniljestang, og bland kornene med sukker. Pisk herefter den hjemmelavede vaniljesukker og æggeblommer, til en luftig og tyk æggesnaps. Varm fløde i en gryde, og lad gerne din tomme vaniljestang koge med. Fløden må ikke koge, men den skal være lige ved kogepunktet (ca. 90°C). Når fløden næsten koger, tages den af varmen. Lad den køle af 1 omkring 20 minutter, fjern vaniljestangen, og hæld den i æggesnapsen lidt efter lidt, mens der piskes. Fjern overskydende æggeskum med en ske, så du har en cremet og lind vaniljemasse uden luftbobler. Hæld vaniljemasse i fire ildfaste skåle, og bag dem i 25-30 minutter på 150°C.

Stil dine varme creme bruleer på køkkenbordet, og stil dem på køl efter en times tid. Lad dem stå på køl i 3 timer, gerne længere. Kort inden servering drysses 1 tsk. sukker på hver creme brulee, og der flamberes med en gasbrænder, til sukkerlaget er gyldent og smeltet. Vil du have et tykt sukkerlåg, gentages processen. Herefter er desserten klar til servering. Velbekomme.

Er du i humør til flere desserter? Find opskriften på mini pavlova med appelsinskum og bær HER.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUND GULERODSKAGE MED CHIAFRØ