ÆRTESUPPE MED CREME FRAICHE OG PARMASKINKE

NEMME FULDKORNSBAGELS MED HAVREGRØD

Jeg synes bagels er en genial måde at sammensætte et måltid på, da der er plads til så mange forskellige råvarer i det runde bagværk. Når jeg spiser bagels, bestiller jeg altid den bagel der har flest kostfibre og fuldkorn i sig. På den måde føler jeg mig mæt i længst tid, og jeg giver samtidig min krop nogle sunde korn og fibre som den kan gå i gang med at nedbryde. Jeg har forsøgt mig med at bage en masse forskellige bagels i den seneste tid, og er nu kommer frem til den perfekte opskrift. Mine bagels indeholder både en stor mængde kostfibre og fuldkorn fra rugmel, og så er der også havregrød i dejen for en ekstra mæthedsfornemmelse. Prøv dem, du vil ikke fortryde det. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

6 bagels // 1 time og 45 minutter // nem opskrift

Bageldej

 • 20 g gær
 • 3,5 dl. vand
 • 1,5 tsk. flagesalt
 • 1 dl. havregryn
 • 200 g rugmel
 • 200-250 g hvedemel

Bagel topping

 • 1 spsk. hørfrø
 • 1 spsk. sesamfrø
 • 1 spsk. rød quinoa

Sådan gør du

Kom havregryn, 1,5 dl. vand og salt i en lille gryde, og kog det op til en portion havregrød. Sæt grøden til siden. Kom gær og 2 dl. vand i en skål, og rør gæren ud. Tilsæt herefter rugmelet og den lune havregrød. Dejen vil nu være meget fugtig og klæg. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og stop når dejen slipper skålen eller bordpladen. Du skal altså stå med en fugtig dej, der ikke er klistret. Læg dejen i en skål med et fugtigt viskestykke over sig, og lad den hæve lunt i 1 time.

Slå dejen ned, og del den i 6 stykker. Form 6 runde boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kom mel på din pegefinger, og lav et hul i miden af bollen. Udvid hullet, så dine boller får en bagel-form. Læg dine fuldkornsbagels på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.

Bring en gryde med vand i kog, og kog dine fuldkornsbagels i 1 minut på hver side. Drys med din topping, og bag dine fuldkornsbagels på 200°C varmeluft i 25 minutter. Du kan slå på bunden for at høre om de er færdigbagte. Det er de, hvis de lyder hule.

Fyld dine hjemmebagt fuldkornsbagels med dine yndlings grøntsager, protein og dressing.

2 kommentarer

 • Anne-Marie

  Hej.
  Kan jeg lave dem med mindre gær, hvor jeg forlænger bagetid. Så de fx hæver natten over?
  Vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Kære Anne-Marie.

   Det kan du godt. Dog ville jeg nok tilsætte 1 tsk. sukker når du rør din gær ud, da det aktiverer gærcellerne og hævningsprocessen☺️

   Knus fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÆRTESUPPE MED CREME FRAICHE OG PARMASKINKE