TRICKET TIL DEN BEDSTE RISALAMANDE

KLASSISK FLÆSKESTEGSSOVS

Flæskestegssovs går til alle årstider. Om sommeren spiser vi det til flæskestegssandwiches på festivaller, og om vinteren spiser vi det til lun rødkål og brunede kartofler. Der skal ikke mange ingredienser til at lave en fantastisk flæskestegssovs, og det er faktisk heller ikke så svært. Det gælder blot om at komme i gang i god tid, og udnytte de smagssivere der er til rådighed. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

Nok til 4 personer // 2 timer // nem opskrift

 • 1 L god svinefond
 • 3 spsk. hvedemel
 • 3 spsk. smør
 • 1 flaske rødvin
 • 2 spsk. balsamico
 • 3 spsk. sukker
 • 6 laurbærblade
 • 1 dl. piskefløde
 • 4 spsk. Ribsgele eller tyttebærsyltetøj
 • Salt og friskkværnet peber
 • Saft og fedt fra din flæskesteg

Sådan gør du

Kom sukker, rødvin og balsamico i en gryde, og kog det ind til 1/3. Det vil tage omkring 30 minutter. Lad rødvinsblandingen koge ind, mens du starter din flæskestegssovs op.

Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Tilsæt herefter hvedemel, og pisk melklumpen rundt i gryden i to minutter. Det vil riste melet af, og flæskestegssovsen vil få en mere gyldenbrun farve. Tilsæt efter 2 minutter svinefonden lidt efter lidt, mens du pisker i gryden. Du skal piske hele tiden, så der ikke kommer klumper i din sovs. Når alt fonden er tilsat, skal laurbærblade, salt, friskkværnet peber og ribsgele tilsættes. Smag hele tiden din flæskestegssovs til med de fire elementer, da de udgør en stor del af grundsmagen.

Når din rødvinsblanding er kogt ind, tilsættes den ligeledes i flæskestegssovsen. Lad den nu småkoge i 45 minutter, mens du rør i gryden med jævne mellemrum. Kom til sidst piskefløde og saft fra din flæskesteg i sovsen, og kog den op i 5 minutter. Smag den endeligt til med salt, og herefter er den klar til servering.

Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det? Find opskriften på den bedste rødkål HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TRICKET TIL DEN BEDSTE RISALAMANDE