COCKTAIL MED TRANEBÆR OG APPELSINSIRUP

TRICKET TIL DEN BEDSTE RISALAMANDE

I de 23 år jeg har fejret juleaften, har der aldrig været en jul uden risalamande med kirsebærsauce. Hos os er det en helt fast tradition, og den bliver der ikke pillet ved. Jeg tror at traditionen er den sammen hos mange andre, og vil derfor dele min opskrift på hjemmelavet risalamande med jer. Min mormor har nemlig altid lavet den mest fantastiske og velsmagende risalamande i vores familie. Hendes trick er, at hun pisker flødeskummen i hånden. Ved at piske fløden i hånden, og dermed lidt langsommere, vil din risalamande blive cremet og fløjlsblød. Tilsæt oveni dette en god håndfuld vaniljekorn og en lækker kirsebærsacue, så kan det ikke gå helt galt. Rigtig god fornøjelse.

Der er så mange grunde til at piske flødeskummen i hånden. Læs dem HER.

Det skal du bruge

6 personer // 1 time // mellemsvær opskrift

Du skal også bruge

  • Kirsebærsauce

Sådan gør du

Kog en portion risengrød i sødmælk, og salt den ikke. Kog en tømt vaniljestang med, for at få den fulde vaniljesmag. Lad gerne risengrøden stå i køleskabet til næste dag, hvis det er muligt. Er du i dårlig tid, kan du lave din risalamande når grøden er nedkølet til omkring 5°C (køleskabstemperatur).

Hak de smuttede mandler, men husk at lægge én hel mandel til side. Vend de hakkede mandler i den kolde risengrød, sammen med vaniljesukker, hvidt sukker og kornene fra vaniljestængerne. Kort inden servering skal fløden pisket. Fløden skal piskes i hånden, så sæt gerne god tid af til denne del af processen. Det kræver vilje og muskler, men det er alt besværet værd det lover jeg. Vend til sidst forsigtigt den letpiskede flødeskum i risalamanden med en dejskraber, og server den med lun eller iskold kirsebærsauce. Velbekomme.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COCKTAIL MED TRANEBÆR OG APPELSINSIRUP