EN JULEFROKOST PÅ BUDGET

HAVREGRYNSKUGLER MED MØRK ROM

Havregrynskugler er en sikker vinder i julen. De er nemme at lave, lækre at spise, og så bringer de juleminder frem hos de fleste. Jeg elsker havregrynskugler der smager af en masse. Derfor bruger jeg både rom og stærk kaffe i min opskrift. Det er forskelligt hvad folk ruller deres havregrynskugler i, men i min familie har det altid været sukker eller kokos. Jeg synes klart at det er lækrest med sukker, da jeg elsker ting der knaser. Hvad ruller du dine havregrynskugler i?

Det skal du bruge

30 havregrynskugler //20 minutter // nem opskrift

  • 175 g havregryn
  • 100 g flormelis
  • 30 g usødet kakaopulver
  • 100 g blødt smør
  • 2-3 spsk. mørk rom (kan erstattes med 1-1,5 tsk. romessens)
  • 1 lille dl stærk kaffe
  • 1 knivspids salt

Det skal du også bruge

  • Sukker, kokus eller kakaopulver til rulning

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen, og rør dejen til en ensartet masse. Når dejen er blød og lind, kan den smages til med ekstra kaffe og rom. Herefter skal dejen på køl i 15-20 minutter, så havregrynskuglerne bliver nemmere at rulle. Efter lidt tid på køl, skal dejen rulles til omkring 30 havregrynskugler. Kom til slut din ønskede topping i en skål, og rul kuglerne herefter i det. Vil du have en mere enkel havregrynskugle, kan du sagtens undlade at rulle den. Kom havregrynskuglerne på køl, og server dem for gæster henover julen. Velbekomme.

Er du i humør til flere julelækkerier? Find opskriften på vaniljekranse med hjemmelavet mandelmel HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN JULEFROKOST PÅ BUDGET