SARAH BERNHARDT KAGER MED KIRSEBÆR

VANILJEKRANSE MED HJEMMELAVET MANDELMEL

Vaniljekranse er en super nem, men vigtig julesmåkage. Det gælder om at have nogle gode muskler, fordi det er sørme hårdt, at trykke 2-3 plader vaniljekranse ud med en sprøjtepose. Dog er det alt besværet værd, og jeg synes, at vaniljekranse er en af de bedste julesmåkager der findes. Jeg laver selv mit mandelmel, da det er meget billigere, og ikke tager mere end 25 minutter ekstra. Du kan lave en stor portion, og komme melet i en lufttæt glaskrukke. På den måde har du til næste gang du skal bare noget sødt. Selvom jeg bagte mine vaniljekranse i tirsdags, er de allerede blevet spist ‘rub og stub’. Så husk at bage en stor portion, det er bare et godt råd. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

30 småkager // 50 minutter // nem opskrift

  • 200 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk. hjemmelavet vaniljesukker (kan erstattes med færdigkøbt)
  • 170 g sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 65 g mandelmel

Sådan gør du

Kog mandlerne i 5 minutter, og smut dem. Når mandlerne er smuttet, skal de bages 10 minutter på 160°C varmeluft, så de ikke længere er våde fra kogevandet. Herefter skal de blendes i en minihakker, og så er der mandelmel. Du kan naturligvis bare købe mandelmelet i supermarkedet, men det kan altså smages i vaniljekransene, at mandlerne er blevet ristet kort i ovnen.

Flæk vaniljestangen, og strab vaniljekornene ud. Bland dem med lidt sukker, så vaniljekornene skiller sig fra hinanden. Blend nu din tomme vaniljestang med 1/2 dl af sukkeret i din minihakker. Det blendede sukker bliver til hjemmelavet vaniljesukker, og smager helt fantastisk. Pisk sukker, hjemmelavet vaniljesukker, salt og smør, og tilsæt herefter ægget. Kom til sidst mandelmel og hvedemel i dejen, og pisk den lind og ensartet.

Kom dejen på en sprøjtepose med tyl, og sprøjt omkring 15 vaniljekranse ud på hver bageplade. Hellere bage af flere omgange, end at vaniljekransene smelter sammen i ovnen. Vaniljekransene skal bages i 10 minutter på 200°C. Efterfølgende skal de afkøle på en bagerist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Tip: Småkagedejen er frysevenlig. Du kan derfor lave en stor portion dej og fryse halvdelen ned. Næste gang du får lyst til småkager, kan du tage dejen ud af fryseren og lade den tø i 30 minutter på køkkenbordet. Bag herefter vaniljekransene som i opskriften.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SARAH BERNHARDT KAGER MED KIRSEBÆR