COCKTAILS MED GRANATÆBLESIRUP

SARAH BERNHARDT KAGER MED KIRSEBÆR

Sarah Bernhardt kager er noget af det bedste ved julen i min familie. Min mor har altid lavet en kæmpe portion til december måned, og det er aldrig sket, at der har været nogle tilbage efter juleaften. Tværtimod har hun ofte været nødsaget til, at lave en portion eller to mere. I opskriften bager jeg makronbunde selv, men hvis du synes, at det projekt er alt for uoverskueligt, kan du sagtens bruge købe-makroner. De smager lige så lækkert, jeg synes bare, at det er hyggeligst at bage dem selv. Vær opmærksom på, at der er chokoladecreme til 30 kager hvis du bruger de små købe-makroner. I opskriften ligger jeg et syltet amarena kirsebær i midten af kagen. Det gør den ekstra julet, og smager skønt med den mørke chokolade. Inden du går i gang, skal du vide, at det er et stort arbejde, at lave Sarah Bernhardt kager.. men jeg lover dig, at det er alt besværet værd! Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

15 store Sarah Bernhardt kager // 1 time + 5 timers hviletid // svær opskrift

Makronbunde

  • 120 g mandelmel
  • 130 g flormelis
  • 1 økologisk æggehvide

Sarah Bernhardt creme

  • 110 g mørk chokolde
  • 3 dl piskefløde 38% fedt
  • 1 knivspids salt

Det skal du også bruge

  • 300 g smeltet mørk chokolade 70%
  • Syltede amarena kirsebær
  • Pynt

Sådan gør du

Kog fløde op i en gryde, og hak den mørke chokolade i små stykker. Kom chokolade og salt i den varme fløde, og lad den smelte ved konstant omrøring. Chokoladefløden skal nu koge stille, indtil alle klumper helt opløst, og cremen er fløjlsblød. Herefter stilles den i køleskabet, hvor den skal køle ned og stivne i minimum 3 timer. Mens chokoladecremen stivner, kan du forberede de hjemmebagte makronbunde.

Kom mandelmel og flormelis i en skål, og pisk herefter æggehviden i. Kom massen på en sprøjtepose, og sprøjt makrondejen ud på et stykke bagepapir. Makronerne skal være omkring størrelsen på en 5-krone. Når alt dejen er sprøjtet ud, skal makronerne bages på 160°C varmeluft i omkring 20-25 minutter. Tag makronerne ud af ovnen, og køl dem ned op en bagerist, så de ikke bliver fugtige og bløde i bunden.

Når chokoladefløden er stivnet fuldstændig, skal den piskes forsigtigt op med en gaffel. Det skal ikke være meget, fordi der er risiko for, at den skiller. Når chokoladecremen er letpisket og fast i konsistensen, skal den sprøjtes på makronbundene. Sæt et amarena kirsebær i midten, og sprøjt chokoladecremen rundt om. Har du ikke en sprøjtepose, kan du bruge en spiseske. Stil efterfølgende Sarah Bernhardt kagerne på køl i 30 minutter.

Smelt mørk chokolade over et vandbad, og hæld det herefter op i et højt glas. Sæt kagerne på en bagerist med et stykke bagepapir under, og hæld forsigtigt den flydende chokolde over dem og drys med dit pynt. Gør det over to omgange, så du kan bruge chokoladeresten fra første portion, der ligger tilbage på bagepapiret. Stil kagerne på køl med det samme, og lad dem stå til chokoladen er størknet.

Er du I humør til andre julelækkerrier? Find opskriften på ‘Chokoladeskeer’ HER.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COCKTAILS MED GRANATÆBLESIRUP