CHOKOLADESKEER MED PYNT

COCKTAILS MED GRANATÆBLESIRUP

I december er der så mange skønne arrangementer, og selvom julebryg, snaps og gløgg har sin charme, kan det også være rart med noget lidt mere moderne. Denne cocktail er perfekt til julearrangementer eller juleaften, fordi den er frisk samtidig med, at den leder tankerne hen på julen. Smagen af grannåle fra ginnen og den søde granatæblesirup går fantastisk sammen, og er en kombination man sent vil glemme. Jeg pynter mine cocktails med en lille gren rosmarin. Rosmarinen understøtter ginsmagen, det ligner også et lille juletræ OG fungerer som rørepind. Det er bare så smart. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

6 cocktails // 5 minutter + 20 minutter nedkøling af sirup // nem opskrift

  • 18 cl. gin
  • 1 granatæble
  • 2 dl. sukker
  • 1,5 dl. vand
  • Danskvand
  • Isterninger
  • 6 kviste rosmarin

Sådan gør du

Pil dit granatæble, og kom kernerne i en kasserolle med vand og sukker. Bring sukkerlagen i kog, og rør rundt i gryden, mens sukkeret opløses. I tak med opvarmningen springer granatæblekernerne, så saften kommer ud i sukkerlagen. Vi du udnytte smagen fra kernerne fuldt ud, kan du med fordel bruge en stavblender. Når sukkerlagen har kogt i omkring 10 minutter, skal den sies fra de nu tomme granatæblekerner. Si granatæblesukkerlagen ned i et sylteglas med låg, og kom det på køl eller frøs alt efter hvor hurtigt det skal bruges.

Find 6 glas, og kom isterninger i. Hæld herefter gin i glassene, og fordel den afkølede granatæblesirup ud i de 6 glas. Hæld forsigtigt danskvand til glassets top, så der dannes et lag med gin og granatæblesirup, og et med danskvand og is. Pynt til slut med kviste af rosmarin. Dine granatæblecocktails er nu klar til servering. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADESKEER MED PYNT