BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED LYNSYLTEDE RØDBEDER

VILDLAKS MED BRUNET CITRONSMØR OG PERSILLE KARTOFLER

Så blev det dag 2, og menuen står på laksefiletter med brunet citronsmør og persille kartofler. Fisk er sundt og fisk er lækkert, men nogle gange er fisk også lidt dyrt. Skønt er det så, at man i Rema 1000 altid kan få 2 stykker vildlaks for kun 25 kr. Laksen er ikke økologisk, selvom min ‘3 dage med økologisk aftensmad’ jo ellers fokuserer på det. Sagen er bare den, at økologisk fisk er opdræts fisk, da man ikke kan kontrollere om vilde fisk spiser økologisk eller ej. Derfor vil jeg langt hellere spise vildlaks, da det betyder, at fisken ikke er opdræt, og derfor ikke er fyldt med farve og andre unødvendige ting. Vildlaksen i Rema 1000 er også MSC-mærket og støtter derfor bæredygtigt fiskeri. Og det er sød musik i mine ører. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

2 personer // 35 minutter // nem opskrift

  • 2 stykker vildlaks
  • 500 g økologiske kartofler
  • 1 fed økologisk hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • 1/2 bundt økologisk persille
  • 120 g smør
  • Olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Skrub kartofler for jord, men behold skrællen på. Kog kartofler i saltet vand til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld kogevandet fra kartoflerne, og drys dem med rigeligt salt, presset hvidløg og olivenolie. Læg låg over kartoflerne, og stil dem til side.

Smelt 100 g smør i en lille kasserolle, og riv skallen fra 1 økologisk citron i. Lad smørret stå over svag varme så det bruner, mens kartoflerne og laksen tilberedes. Det tager ca. 20 minutter. I takt med at smørret bruner, falder der lidt grums til bunds i gryden. Når smørsovsen skal serveres, skal det brune bundfald ikke hældes med.

Krydder laksefiletterne med salt og friskkværnet peber. Kom olivenolie og 2 halve citroner på en pande, og sæt den på mellemhøj varme. Når panden er varm, lægges laksen med skindsiden mod den varme pande. Hold fisken nede på panden med en spartel de første 30 sekunder, så den ikke bliver stegt ujævnt når skindet trækker sig lidt. Når skindet er ved at være sprødt efter omkring 1,5 til 2 minutter, tilføres 20 g smør på den varme pande. Skru nu varmen lidt ned, og vend laksefiletterne. Steg laksefiletterne i 3-4 minutter med skindsiden opad, og tag dem herefter af panden.

Hak persille fint, og vend det i de saltede hvidløgs kartofler. Retten anrettes med saltede persillekartofler, skindstegte laks, steget citron og til slut det lune brunede citronsmør. Velbekomme.

Find indkøbslisten til de to andre økologiske aftensmadsretter HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED LYNSYLTEDE RØDBEDER