3 DAGES ØKO AFTENSMAD TIL 2 PERSONER FOR 119 KR.

BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED LYNSYLTEDE RØDBEDER

Så blev det dag 1 ud af 3 med økologisk aftensmad på budget. Brændende kærlighed er en gammel klassiker, og det er der en god grund til. Det smager nemlig helt igennem lækkert. I denne opskrift sylter jeg selv rødbederne. Før det første er det billigere at gøre det selv hvis det skal være økologisk, og derudover slipper du også for e-numre og andet ballade. Når jeg spiser brændende kærlighed elsker jeg, at komme en ordentlig omgang persille ovenpå. Derfor har jeg også prioriteret en økologisk persille i budgettet. Er du helt ligeglad med den grønne krydderurt, kan du sagtens undlade den. Meeeeen, den skal altså også bruges til aftensmaden i morgen, så tænk dig om. Rigtig god fornøjelse.

Det skal du bruge

2 personer // 45 minutter // nem opskrift

  • 500 g økologiske kartofler
  • 80 g smør
  • 2 økologiske løg
  • 1 fed økologisk hvidløg
  • 100 g økologisk bacon
  • 1/2 bundt økologisk persille
  • 200 g økologiske rødbeder
  • 3 dl lagereddike
  • 2,5 dl sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Skrub rødbederne grundigt, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager omkring 30 minutter. Skyl herefter rødbederne i koldt vand, og fjern nu nemt skralden. Skær rødbederne i skiver af ca. 0,4 centimeters tykkelse, og kom dem i et sylteglas. Bring nu sukker og eddike i kog, og kværn lidt friskkværnet peber i syltelagen. Når sukkeret er opløst, hældes lagen over rødbederne, og de opbevares på køl. Rødbederne kan allerede spises en lille times tid efter, men kan nemt opbevares en måneds tid i køleskabet.

Skrub kartofler for jord, men behold skrællen på. Kog kartofler i usaltet vand. Koger du kartofler til mos i saltet vand, risikerer du, at din kartoffelmos bliver ‘lang’ og klistret. Når kartoflerne er møre, hældes de fra kogevandet. Gem dog et lille glas kogevand, da det kan bruges til at justere på kartoffelmosens konsistens. Kom smør til kartoflerne, og mos dem med en stamper eller en gaffel. Smag kartoffelmosen til med salt, og juster på konsistensen med kogevandet fra kartoflerne hvis det er nødvendigt. Lad mosen blive i gryden med låg på, mens bacon/løg fyldet tilberedes.

Hak løg og hvidløg fint, og sæt dem til side. Svits nu bacon på en varm pande, og tilfør de hakkede løg og hvidløg når baconen begynder at få farve. Panden må ikke mange fedtstoft, så tilsæt olivenolie eller smør, hvis der er brug for det. Steg gerne fyldet på medium varme i omkring 15 minutter. Smag bacon/løg fyldet til med salt og friskkværnet peber.

Retten anrettes med kartoffelmos i bunden og bacon/løg fylden ovenpå. Pynt den brændende kærlighed med hjemmesyltede rødbeder og en masse friskhakket persille. Velbekomme.

Find indkøbslisten til de to andre økologiske aftensmadsretter HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 DAGES ØKO AFTENSMAD TIL 2 PERSONER FOR 119 KR.