ONE POT PASTA MED LAKS, SPINAT OG SVAMPE

SPICY LINSESUPPE MED CHILI OG KORIANDER

Spicy linsesuppe er en af de mest undervurderede supper, hvis du spørger mig. Linserne sørger for at mætte maven i mange timer, og de varme krydderier gør godt i den kolde tid. Jeg toppede min suppe med soyayoghurt og frisk koriander, og det gør opskriften vegansk. Spiser du ikke vegansk, kan du bruge skyr for et højt proteinindhold, eller creme fraiche i stedet for. 

Opskrift

4 personer // 45 minutter // nem opskrift

  • 400 g røde linser
  • 2 hvide løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stærk chili
  • 3 cm revet ingefær
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. gul karry
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1/2 dåse tomatpuré
  • 1 L grøntsagsboullion
  • Salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. neutral olie
  • Koriander til topping
  • Soyayoghurt til topping

Sådan gør du

Hak grøntsager, og sæt dem til side. Det behøver ikke gøres pænt, da suppen skal blendes til slut.

Varm olie i en stor gryde, og svits krydderier, chili og hvidløg. Tilsæt herefter revet ingefær og løg, og svits dem i yderligere 2 minutter. Kom nu tomatpuré i gryden, og brænd den kort af. Skyld de røde linser i koldt vand, og kom dem i gryden med grøntsagsboullion. Læg låg på gryden, og lad suppe koge i 30 minutter. Rør en gang imellem, så linserne ikke brænder fast i bunden.

Blend til sidst suppen lind, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Suppen serveres i dybe skåle, med frisk koriander og soyayoghurt. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ONE POT PASTA MED LAKS, SPINAT OG SVAMPE