SUNDE BANANPANDEKAGER UDEN SUKKER OG GLUTEN

STÆRK NUDELSALAT MED OKSEKØD, FORÅRSLØG OG INGEFÆR

I dag står menuen på denne fantastiske stærke nudelsalat med marineret oksekød, forårsløg og ingefær. Du kan sagtens lave retten på 1 time og 20 minutter, men personligt lader jeg mit kød marinere i minimum 4 timer. Nudelsalaten egner sig også godt som frokost næste dag. Lav dobbelt op, og gem en portion eller to i køleskabet. Det er super smart, og gør det hele lidt nemmere. Velbekomme!

Opskrift

2 personer // 20 minutter + 1 times marineringstid // nem opskrift

 • 300 g oksekød (jeg bruger økologiske tern af oksekød fra ‘Friland‘)
 • 4 spsk. fiskesauce
 • 8 spsk. soya
 • 1 spsk. honning
 • 1/2 stærk chili
 • 4 cm ingefær
 • 3 fed hvidløg
 • 200 g fuldkornsnudler
 • 2 spsk. sesamolie (neutral olie kan bruges)
 • 1 gulerod
 • 1 hakket forårsløg
 • 3 spsk. sesamfrø
 • Frisk mynte eller koriander til pynt

Sådan gør du

Hak kød i mellemstore stykker, og kom dem i en skål. Riv hvidløg og ingefær over kødet, og hak chili i små stykker. Hæld soya, fiskesauce og honning over kødet og rør rundt, så alt oksekødet er dækket af marinade. Sæt kødet på køl i minimum 1 time, men gerne længere.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl dem bagefter i koldt vand, så de ikke klistrer sammen, og sæt dem til side. Hak gulerødder og forårsløg i tynde strimler, og sæt også dem til side. Kom sesamolie på en pande, og svits det marinerede kød i 2 minutter på høj varme. Tilsæt sesamfrø og strimlerne af gulerod, og svits i yderligere 2 minutter. Sluk for den varme pande, og kom de kogte nudler på. Vend oksekød, grøntsager og nudler sammen, og drys retten med hakket forårsløg. Du kan pynte retten med frisk mynte eller koriander. Det giver lige retten det sidste pift.

Den stærke nudelsalat med oksekød er nu klar til servering.

Tip: For ekstra smag i dine sesamfrø, kan du tørriste dem på den varme pande, inden du steger oksekødet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUNDE BANANPANDEKAGER UDEN SUKKER OG GLUTEN