GUIDE: SEAFOOD, COCKTAILS OG BOBLER PÅ BUDGET

GRÆSKAR CARBONARA MED BACON, PARMESANOST OG SALVIE

Carbonara er en skøn spise, og en rigtig aftensmadsfavorit i mange danske hjem. Selv synes jeg også, at carbonara smager fantastisk, men jeg kan aldrig spise den med helt god samvittighed. Tanken om både bacon, ost OG den hvide spaghetti giver mig lidt dårlig samvittighed. Derfor har jeg i denne opskrift, tilsat græskar som en del af ostecremen. Græskaret gør langtfra retten sund, men den gør, at de om bordet også får grøntsager i maven. En god ide kan også være, at servere lidt mindre portioner spaghetti, og en lækker tomatsalat ved siden af. Bland cherrytomater med balsamicoeddike, friskkværnet peber og friske basilikumsblade, og vupti, så har du en skøn salat, der går perfekt til din cremede græskar carbonara

Opskrift

4 personer // 30 minutter // nem opskrift

  • 250 g bacon
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 200 g revet parmesanost
  • 500 g spaghetti
  • 1/2 græskar (jeg bruger hokkaido)
  • 3 spsk. olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • 3 spsk. havsalt
  • En lille håndfuld salvie

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200°C varmeluft, og skræl dit græskar. Skær det i store stykker, og vend det i olivenolie og havsalt. Bag det i 10-20 minutter i ovnen, og blend det herefter til en ensartet puré. Lad græskarpureen køle lidt ned, og riv herefter parmesanost i. Slå æggene ud i pureen, og kværn med lidt friskkværnet peber. Rør råvarerne sammen til en ensartet masse, og sæt skålen til side.

Kom vand i en gryde og salt det let. Tilsæt spaghetti når vandet koger, og lad det koge i 8 minutter. Husk at røre rundt i gryden, så den ikke koger sammen i klumper. Si vandet fra gryden, men lad spaghettien blive i. Svits nu hvidløg og bacon i en pande på mellemhøj varme, sammen med hakket salvie. Når baconen er klar, hældes den kogte spaghetti over på panden. Sku nu ned til lav varme, og hæld græskar/osteblandingen i. Værn over din pande, og sørg for hele tiden at vende rundt i det, så æggene ikke bliver til røræg. Når osten er smeltet og hænger godt ved alt spaghettien, det tager ca. 3 minutter, er retten klar til servering.

Anret i 4 skåle, og pynt eventuelt med ekstra parmesan og salvie. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE: SEAFOOD, COCKTAILS OG BOBLER PÅ BUDGET