SUSHI OG CHILIMAYO PÅ 45 MINUTTER MED VIDEOGUIDE

RABARBERISPINDE MED HVID CHOKOLADE OG FRYSETØRREDE HINDBÆR

Jeg ved godt, at vi er i september måned, men jeg kan altså altid spise is. Og når jeg siger altid, så mener jeg virkelig ALTID. Morgen, middag, aften, I don’t care. I morgen får jeg gæster, og jeg synes, at det er så smart, at lave is når der kommer mange på besøg. Du kan forberede isen flere dage før, og når den skal serveres er det blot at tage dem ud af fryseren. I denne opskrift laver jeg iscremen med smag af rabarber og hindbær, da jeg havde en rest i fryseren fra i sommer. Du kan sagtens lave isene med en anden frugtsmag, hvis du har lyst til det. Om du bruger rabarber, jordbær eller brombær er ligegyldigt, med et lækkert chokoladeovertræk og den rette topping, skal det nok blive en fantastisk is, som dine gæster sent vil glemme.

Opskrift

6 ispinde // 1 time + frysetid // svær opskrift

Rabarberispinden

 • 450 g rabarber
 • 150 g sukker
 • 40 g hindbær
 • 100 ml letmælk
 • 150 ml piskefløde 38%
 • 400 g hvid chokolade
 • 12 ispinde

Mulig pynt

 • Hakkede hasselnødder
 • Frysetørrede hindbær
 • Spiseligt guld

Sådan gør du

Skær rabarber i små stykker, og bring dem i kog sammen med sukker og hindbær. Lad frugten koge i omkring 10 minutter, og si herefter frugtsaften fra frugtkødet. Du skal bruge den siede frugtsaft til ismassen, men smid ikke bærkompotten ud. Gem den i et sylteglas i køleskabet, og brug den som topping til skyr, yoghurt eller trifli de næste uger frem.

Bland rabarber/hindbærsaft, letmælk og fløde i en skål, og stavblend i 3o sekunder. På den måde sikrer du dig, at alle ingredienserne bliver til én homogen masse. Køl ismassen ned i køleskabet i omkring 20 minutter, og kør den herefter på en ismaskine. Når isen er kørt færdig, fyldes isformene med rabarberisen, samt en ispind i midten af hver. Sæt isene i fryseren, og frys dem i minimum 3 timer.

Smelt hvid chokolade over et vandbad. Hæld herefter den smeltede chokolade i et højt glas, så hele isen kan dyppes i ét dyp. Tag isene ud af fryseren én efter én, da processen skal foregå hurtigt, så isene ikke smelter. Dyp den i hvide chokolade, drys med den pynt du ønsker, og læg isen tilbage i fryseren på et stykke bagepapir. Gentag processen indtil alle isene er klar. Du kan herefter servere rabarberispindene, eller gemme dem i fryseren til et senere tidspunkt.

2 kommentarer

 • Kan isen laves uden ismaskine? Eller har du en god opskrift på en lækker oh cremet is uden maskine?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Hej Trine,

   Du kan sagtens lave isen uden en ismaskine. Den vil dog ikke blive lige så luftig, og du kan risikere at der kommer lidt iskrystaller. Men smagen vil være den præcis samme. Husk at isene skal fryse i væsentlig længere tid, når de ikke køres på ismaskinen først.

   Knus fra
   Karen-Elisabeth Gadtoft

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUSHI OG CHILIMAYO PÅ 45 MINUTTER MED VIDEOGUIDE