COTTAGE PIE MED PARMESAN OG ROSMARIN

FULDKORNSBURGER MED AVOCADOMAYO OG SYLTEDE RØDLØG

Det er koldt udenfor, det blæser og herhjemme har vi bare lyst til burger. Jeg har været hjemme i dag, og har derfor haft mulighed for, at forberede dejen til hjemmebagte burgerboller. De tager lidt tid at lave, så derfor kan det være en god ide, at bage dem dagen inden de skal serveres. Jeg har både almindeligt hvedemel og fuldkornshvedemel i mine burgerboller, da jeg synes det er vigtigt, at indtage fuldkorn og fibre hvor man kan. I burgeren skal der syltede rødløg, en fed og lækker avocadomayo og naturligvis en tyk skive cheddarost. Lækkert og syndigt, men alligevel med lidt fuldkorn. 

Opskrift

4 personer // 30 minutter + 2 timers hævetid // mellemsvær opskrift

Burgerboller // 6 stk.

 • 1 dl lunkent vand
 • 1,5 dl mælk
 • 12 g gær
 • 1 æg
 • 1 spsk. salt
 • 1 spsk. sukker
 • 2 spsk. olie
 • 100 g fuldkornsmel
 • 300-350 g hvedemel
 • Æg til pensling
 • 1 håndfuld sesamfrø

Avocadomayo

 • 4 spsk. mayonnaise (jeg bruger ‘Machandel’, den er økologisk)
 • 1 moden avocado
 • Saften fra 1/4 citron
 • Salt og friskkværnet peber

Syltede rødløg

 • 1,5 dl sukker
 • 3 dl æblecidereddike
 • 1 dl vand
 • 10 peberkorn
 • 3 laurbærblade
 • 200 g rødløg

Det skal du også bruge

 • 400 g hakket oksekød
 • Olie til stegning
 • Salt og friskkværnet peber
 • 4 skriver hvid cheddar
 • 4 spsk. ketchup

Sådan gør du

Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt herefter mælk, æg, salt, sukker og olie. Kom fuldkornshvedemel i skålen, og rør alle ingredienserne sammen til en tyk grød. Tilsæt nu 2/3 af hvedemelet, og vend din dej ud på køkkenbordpladen. Ælt din dej smedig og ensartet med resten af melet, og sæt den herefter til hævning under et fugtigt viskestykke i 1 time.

Når dejen har hævet, deles den i 6 lige store stykker, og rulles til runde burgerboller. Lad bollerne efterhæve i endnu en time under et fugtigt viskestykke på bagepladen de senere skal bages på. Når bollerne har efterhævet, pensles de med æg, drysses med sesamfrø, og bages i omkring 15 minutter på 200°C varmeluft.

Tip: Forbereder du bollerne dagen inden de skal spises, kan du med fordel underbage dem lidt. På serveringsdagen skal de blot bage den resterende tid, og de vil herefter være som nybagte.

Hak rødløg i skiver, og bring æblecidereddike, vand, sukker, laurbærblade, peberkorn og rødløg i kog. Kog dine rødløg i omkring 10 minutter, og kom den herefter på et sylteglas. Sæt sylteglasset på køl, og tag det frem når burgeren skal samles.

Blend nu avocado og citronsaft til en ensartet masse. Jeg bruger min elskede mini hakker fra OBH Nordica, som jeg også har anbefalet i mange af mine andre opskrifter. Når avocadomassen er kørt lind, vendes den i mayonnaisen, og smages til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Form hakkebøfferne og krydder med salt og peber på begge sider. Kom olie på en pande, og læg bøfferne på. Hakkebøfferne skal stege omkring 4 minutter på hver side på mellemhøj varme. Når bøfferne er stegt på begge sider, lægges en skive hvid cheddar på. Det er en god ide at lægge et grydelåg over panden, da varmen hjælper osten med at smelte ned over bøfferne. Sluk for komfuret når osten er smeltet, men lad bøfferne ligge på panden så de holder sig lune.

Skær de lune burgerboller over, og smør med avocadomayo i toppen og bunden. Læg herefter den varme hakkebøf på bollen, og top med syltede rødløg, ketchup, og hvad du ellers holder af i en burger. Som tilbehør kan du prøve min opskrift på ‘Sweet potato fries’. Du finder den HER. I stedet for avocadodippen fra opskriften, kan du lave dobbelt portion af avocadomayonnaise, og bruge den til dyppelse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COTTAGE PIE MED PARMESAN OG ROSMARIN