SOFT TACOS MED KYLLING, GUACA OG LYNSYLTEDE RØDLØG

COTTAGE PIE MED PARMESAN OG ROSMARIN

Cottage pie med en kraftig kødsovs og en salt, sprød kartoffelmos, det er lige så mundvandet løber. Jeg husker tydeligt første gang jeg fik denne ret, selvom jeg ikke har været mere end 7-8 år gammel. Mine søskende og jeg skulle sammen med vores bedsteforældre lave en 3-retters menu til hele familien. Jeg stod for forretten, min lillebror for hovedretten og min lillesøster for desserten. Hovedretten var Cottage pie, og hvor er jeg dog glad for, at den ret blev introduceret til familien. I mange år har jeg kaldt retten for ‘Shepherds pie’, men jeg har fundet ud af, at det er navnet du bruger, hvis kødsovsen er lavet på hakket lammekød. Denne opskrift er med hakket oksekød, derfor er det en Cottage pie. Velbekomme. 

Opskrift

4 personer // 45 minutter // Nem opskrift

 • 400 g hakket oksekød
 • 2 store løg
 • 3 hvidløg
 • 3 store gulerødder
 • 2 stængler bladselleri
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 dåse flåede tomater (jeg bruger mærket ‘Mutti’)
 • 2 dl rødvin
 • 4 spsk. tørret oregano
 • Salt og friskkværnet peber
 • 2 spsk. olivenolie
 • 4 store bagekartofler
 • 100 g smør
 • 1 æg
 • 3 spsk. tørret rosmarin
 • En masse revet parmesan

Sådan gør du

Hak alle grøntsagerne fint, men riv gulerødderne på et rivejern. Svits løg og hvidløg af i olivenolie, og kom efter 2 minutter bladselleri og gulerødder i gryden. Svits grøntsagerne yderligere i 2 minutter, og tilsæt herefter hakket oksekød. Når kødet er brunet af, kommes tomatpure i gryden. Kom til sidst flåede tomater og rødvin i kødsovsen, og smag den til med salt, peber og tørret oregano.

Skræl bagekartofler og del dem i 4 lige store stykker. Kom dem i en gryde med vand, og bring vandet i kog. Du må IKKE salte kartoffelvandet, da det skal bruges til kartoffelmos. Salter du vand til kartoffelmos, kan du risikere at din mos bliver ‘lang’ og klistret. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra, og kartoflerne moses med en kartoffelstamper. Tilsæt smør, rosmarin, salt, peber og friskrevet parmesanost. Vend til sidst et æg i kartoffelmosen, da det får mosens øverste til at blive dejlig sprødt.

Kom kødsovs i et ildfast fad, og læg kartoffelmosen som et låg udover. Brug en gaffel til at danne små ‘toppe’ af kartoffelmos, så låget kan blive sprødt. Kom din cottage pie i ovnen, og bag den i 20-25 minutter på 180°C varmeluft. Når den er færdigbagt skal den trække i 5 minutter, og er herefter klar til servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOFT TACOS MED KYLLING, GUACA OG LYNSYLTEDE RØDLØG