GUIDE: DE 3 LÆKRESTE GRØNTSAGER DU KAN SYLTE I SEPTEMBER

SOFT TACOS MED KYLLING, GUACA OG LYNSYLTEDE RØDLØG

Der er ikke noget så skønt, som når menuen står på mexikansk. Jeg elsker de friske smage i det mexikanske køkken, og jeg er vild med den enorme brug af både spidskommen, chili og lime. I denne opskrift har jeg forsøgt mig med hjemmelavede soft tacos. Ideen om at tacoskallerne kommer fra min pande, og ikke fra supermarkedet synes jeg ret så godt om. For nogle år siden brød jeg mig virkelig ikke om koriander. Jeg synes, som så mange andre, at det smagte af sæbe, og jeg var sikker på, at jeg aldrig ville bryde mig om det. Men så skete det, fra den ene dag til den anden, at jeg bare blev helt vild med den grønne krydderurt. Derfor er der også koriander på mine soft tacos i denne opskrift. Minder koriander dig om ‘Dove’, ja så synes jeg bare, at du skal undlade dem. Velbekomme.

Opskrift

6 tacos // 1 time // mellemsvær opskrift

Soft tacos

 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • 1 dl. lunt vand
 • 25 g blødt smør

Guaca

 • 1 avocado
 • Saften fra 1/2 lime
 • Salt og friskkværnet peber

Mexi kylling

 • 700 g kyllingelår eller vinger
 • 2 fed hvidløg
 • 1/2 medium chili
 • 3 spsk. neutral olie
 • 1 spsk. tørrede chiliflager
 • 2 spsk. røget paprika
 • 1 spsk. stødt spidskommen

Syltede rødløg

 • 1 rødløg
 • 1/2 dl sukker
 • 2 dl eddike
 • 5 peberkorn
 • 2 laurbærblade

Du skal også bruge

 • 1 bundt koriander
 • 1/2 spidskål

Sådan gør du

Mariner kyllingekød i olie, hvidløg, chiliflager, frisk chili, røget paprika og stødt spidskommen. Lad kødet trække i 20 minutter, og kom det herefter i ovnen på 180°C i 20-25 minutter. Når kyllingen har været i ovnen, skal kødet rives fra benene. Jeg bruger to gafler, da det giver en ‘pulled kylling’ effekt. Mens kødet er i ovnen, forberedes soft tacos og de andre elementer. Start med at forberede tacodejen, da den skal hvile i 15-20 minutter.

Kom mel, salt og smør i en skål, og smuldrer det med fingrene. Tilsæt vandet lidt efter lidt, og mærk efter hvornår din dej bliver sammenhængende og elastisk. Det kan føles lidt klistret i starten, men når dejen har samlet sig, er den klar til at hvile. Det kan sagtens være, at du ikke skal bruge alt vandet, så hold øje med din dej. Når dejen har hvilet deles den i 6 lige store dele, og rulles derefter til pandekager med en kagerulle. Bag dine soft tacos på en mellemvarm pande en efter en. De skal have omkring 1 minut på hver side. De puffer gerne op på panden, men falder sammen igen bagefter, så de er bløde og rare at spise.

Hak rødløg i skiver, og bring eddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn i kog.  Tilsæt herefter løgskiverne, og kog dem i omkring 10 minutter. Kom dem på et sylteglas, og sæt dem på køl. Kom herefter avocado i en skål, og mas det med en gaffel. Herefter tilsættes saften fra 1/2 lime, salt og friskværnet peber. Sæt ligeledes guacamolen på køl indtil dine tacos skal anrettes. Snit spidskål i tynde strimler, og læg det klar til anretning.

Når alle elementerne er klar, skal dine soft tacos samles. Start med fintsnittet spidskål i bunden, og kom herefter kylling i. Kom guacamole i midten og de syltede rødløg på toppen. Pynt til sidst med korianderblade. Vil du have dine tacos ekstra lækre, kan du lave en frisk tomatsalsa som på billedet. Du finder opskriften lige HER.

Læs også: Veganske nachos med frisk tomatsalsa og grov guaca.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE: DE 3 LÆKRESTE GRØNTSAGER DU KAN SYLTE I SEPTEMBER