HOKKAIDOSUPPE MED CREME FRAICHE, BACONTERN OG FRISK TIMIAN

GUIDE: DE 3 LÆKRESTE GRØNTSAGER DU KAN SYLTE I SEPTEMBER

Syltede grøntsager er geniale, og september måned er den perfekte syltemåned, da det bugner med råvarer i sæson. Det er super nemt, at sylte, og så kan de holde sig flere måneder i køleskabet, da sukker og eddike fungerer som konserveringsmiddel. Jeg synes ofte, at en salat, en hotdog, en rugbrødsmad eller en tatar bliver liiiige dét bedre med et syltet element. Derfor har jeg lavet en lille guide, med opskriften på tre nemme syltelager. Sylter du selv, og hvis ja, hvad er så din favorit.

Opskrift på syltede bøgehatte

1 glas // 20 minutter // nem opskrift

 • 1-2 dl sukker
 • 3 dl lagereddike
 • 1 dl vand
 • 10 peberkorn
 • 3 laurbærblade
 • 2 kviste frisk timian
 • 200 g bøgehatte

Sylt dine bøgehatte minimum 4 timer inde servering. Rens bøgehattene, og skær bunden af hvis der er meget tørret jord på. Bring lagereddike, vand, sukker, laurbærblade, timiankviste og peberkorn i kog, og tilsæt de rensede bøgehatte. Kog bøgehattene i 7-10 minutter, og kom den herefter på et sylteglas. Sæt sylteglasset på køl, og brug af svampene de næste måneder frem.

De syltede bøgehatte går perfekt til oksekød, kylling og søde grøntssager som græskar eller gulerødder. Pynt din græskarsuppe, oksetatar eller smørrebrødsmad med hønsesalat af med de syltede bøgehatte, og lad dem bringe en fantastisk syre ind i dine ret.

Find opskriften på ‘Hokkaidosuppe med creme fraiche, bacontern og frisk timian’ HER.

Opskrift på syltede løg

1 glas // 20 minutter // nem opskrift

 • 1,5 dl sukker
 • 3 dl æblecidereddike
 • 1 dl vand
 • 10 peberkorn
 • 3 laurbærblade
 • 200 g rødløg eller zittauerløg

Sylt dine løg minimum 4 timerinde servering. Hak dine løg i skiver. Bring æblecidereddike, vand, sukker, laurbærblade og peberkorn i kog, og tilsæt løgskiverne. Kog dine løg i omkring 10 minutter, og kom den herefter på et sylteglas. Sæt sylteglasset på køl, og brug af de syltede løg de næste måneder frem.

De syltede løg går perfekt til lidt tung og ‘fed’ mad. Næste gang du laver gourmet hotdogs, pizza bianco eller soft tacos, kan du bruge dine syltede løg. Syren fra løgene vil gøre retten mere frisk, og hjælpe til, at du måske lige kan klemme ét lille stykke mere ned. Du kan også svitse sine syltede løg på en pande, med balsamico og honning. Balsamicosyltede løg smager fantastisk til andebryst, ‘Flammkuchen’ og avocadomadder.

Opskrift på syltet fennikel

1 glas // 20 minutter // nem opskrift

 • 1-2 dl sukker
 • 3 dl lagereddike
 • 1 dl vand
 • 6 peberkorn
 • 2 laurbærblade
 • 5 fennikelfrø
 • 1 fennikel

Sylt fennikel minimum 4 timer inde servering. Hak eller skær fennikel i tynde skiver. Har du et mandolinjern, vil jeg anbefale, at du bruger det. Bring eddike, vand, sukker, laurbærblade, fennikelfrø og peberkorn i kog, og tilsæt den friske fennikel. Kog fenniklen i omkring 10-15 minutter, og kom den herefter på et sylteglas. Sæt sylteglasset på køl, og brug af det de næste måneder frem.

Den syltede fennikel går perfekt til salater og rosa svinekød. Brug den næste gang du laver en salat, eller serverer en rosa svinemørbrad. De lakrids-agtige toner fra fenniklen og syren fra eddiken spiller perfekt med det søde svinekød. I nedenstående link finder du en opskrift hvor svinekød, spidskål og syltet fennikel er det helt perfekte match. 

Find opskriften på ‘Svinemørbrad med smørstegt spidskål, steget forårsløg og syltet fennikel’ HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOKKAIDOSUPPE MED CREME FRAICHE, BACONTERN OG FRISK TIMIAN