6 AF MINE BEDSTE MADLAVNINGSRÅD

HOKKAIDOSUPPE MED CREME FRAICHE, BACONTERN OG FRISK TIMIAN

Efteråret står for døren, og snart er det tid til stearinlys, sutsko og suppe i lange baner. Jeg elsker efterår, og jeg synes, at det er så vanvittig smukt når træerne skifter farve og vinden suser udenfor. En anden årsag til at jeg holder af den mørke årstid er, at jeg er helt vild med varme supper – og især græskarsuppe. I denne opskrift bruger jeg hokkaidogræskar, men du kan sagtens bruge andre græskartyper som eksempelvis butternut squash. Jeg topper suppen med ristet bacon, men ønsker du en vegetarisk udgave, kan du for lynsylte kantareller eller bøgehatte, og toppe med dem.

Opskrift

4 personer // 45 minutter // nem opskrift

 • 1 hokkaidogræskar
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 æble
 • 3-4 gulerødder
 • 1/2 rød chili
 • 2 cm revet ingefær
 • 1-2 spsk. tørret timian
 • 1 spsk. tørret chiliflager
 • 1 L grøntsagsbouillon
 • 2 spsk. olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber
 • 1 pakke hakket bacon
 • 4 spsk. creme fraiche

Sådan gør du

Skræl græskar, og hak alle grøntsagerne groft. Du behøver ikke gøre det pænt, da suppen skal blendes til sidst. Kom olivenolie i en mellemstor gryde, og tænd komfuret på høj varme. Tilsæt løg, hvidløg, frisk chili, tørret chili og hvidløg, og svits det i omkring 2 minutter. Tilsæt herefter gulerødder, æble, revet ingefær og hokkaidogræskar, og svits i yderligere 4 minutter. Hæld nu grøntsagsbouillon på de svitsede grøntssager, og tilsæt den tørrede timian. Læg låg på gryden, og lad suppen koge på lav-mellemhøj varme i 20-30 minutter. Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen i en blender, eller direkte i gryden med en stavblender. Jeg bruger min stavblender fra OBH Nordica, da den kan blende sig gennem det meste. Smag til sidst suppen til med salt, peber og eventuelt en smule mere tørret timian.

Rist bacon hårdt på en pande i 7-10 minutter, eller til det er sprødt og mørkt. Læg den sprøde bacon på et stykke køkkenrulle, så det kan suge det overflødige fedt.

Anret suppen i 4 dybe tallerkener med en spsk. creme fraiche og sprøde baconstykker. Suppen er nu klar til servering.

Karen-Elisabeth Gadtoft

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6 AF MINE BEDSTE MADLAVNINGSRÅD