DEN PERFEKTE MADPAKKE

PIZZA PART 2: SÅDAN LAVER JEG PIZZA

I sidste uge udgav jeg et blogindlæg om alle de klassiske fejl der bliver begået, når menuen står på hjemmelavet pizza i de danske hjem. Jeg er glad for, at så mange af jer har læst indlægget, og jeg har nydt at læse om de fejl I begår og ikke begår derhjemme. Mange har efterspurgt endnu et indlæg om pizza, hvor jeg giver opskriften på min pizzadej og min tomatsovs og det skal I få. Angående pizzatoppings er det så forskelligt hvad folk vil have på deres pizzaer. Mit bedste råd er bare, at du skal gå efter de gode råvarer. Køb mozzarella i stedet for revet pizzatopping, køb chorizo i stedet for pepperoni og så videre, og så videre. For mig er det vigtigste topping uden tvivl løg. Jeg skal aaaaaltid have løg på min pizza, og bestiller jeg en der ikke har løg på, så tilføjer jeg det alligevel. Hvad SKAL du bare have på din pizza?

Har du ikke fået læst ‘6 KÆMPE FEJL DU BEGÅR NÅR DU LAVE PIZZA’, kan du finde det HER.

Opskrift

4 pizzaer // 15 minutter + min. 2 timers hævning // nem opskrift

Pizzadej

 • 550 g ‘Tipo 00’ mel
 • 1,5 spsk. groft salt
 • 25 g gær
 • 325 ml. vand
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. sukker
 • Durummel til hævningen

Tomatsovs

 • 1,5 dåse flåede tomater (Jeg bruger mærket ‘Mutti’ da de er meget smagsfyldte)
 • 2-3 spsk. olivenolie
 • 1-2 spsk. sukker
 • Tørret basilikum (oregano kan også bruges)
 • Groft salt

Du skal også bruge

 • 4 kugler mozzarella
 • Din yndlings pizzatopping

Sådan gør du

Kom lunt vand i en stor skål, og opløs gær og groft salt. Tilsæt herefter olie og sukker, og kom til sidst mel i skålen. Tilfør melet lidt efter lidt, og rør eventuelt dejen ensartet med et piskeris eller en grydeske. Når alt melet er tilført, skal dejen æltes til en stor ensartet dejklump. Mit bedste råd er, at du hælder din dej ud på bordpladen, så du kan ælte den ordenligt igennem med dine hænder. Ælt dejen i omkring 5 minutter. På den måde sikrer du dig den bedste pizzadej. Del nu dejen i 4 lige store stykker, og rul dem kuglerunde med dine hænder. Drys en håndfuld durummel ud på en bageplade, og læg de fire pizzadejsklumper til hævning. Sørg for at de har afstand til hinanden, da de kan hæve op til dobbelt størrelse. Læg et fugtigt viskestykke over pizzadejene, og sæt dem til hævning et lunt sted, i omkring 2 timer.

Når pizzadejen har hævet, er det tid til at forme pizzaerne. Drys igen en lille håndfuld durummel ud på bordpladen, og læg pizzadejklumpen i midten. Brug aldrig en kagerulle til din pizzadej, da du ødelægger din dejs struktur og luftighed. Brug i stedet dine hænder, og stræk din pizzadej til en smuk og rund pizza. Det kan være svært i starten, men øvelse gør mester.

Se en kort video om hvordan du former din pizza korrekt HER.

Bland flåede tomater, sukker, olie, salt og tørret basilikum i en skål. Tomatsovsen behøver ikke et opkog inden, da den får varme inde i ovnen.

Kom tomatsovs på pizzabundende, og riv herefter stykker af en mozzarellakugle ud på pizzaen med hænderne. En kugle mozzarella er den perfekte mængde ost til én pizza. Kom herefter din yndlings topping på pizzaerne, og bag dem på den højeste varme din ovn kan opnå. En rigtig pizzaovn kan blive over 400°C varm, og det er derfor vigtigt, at din ovn er så varm den kan blive. Det er også vigtigt, at du lader bagepladen være inde i ovnen, og først tager den ud, når din pizza skal bages. En kold bageplade giver en bleg og blød pizzabund, og det er ikke meningen med en ægte italiensk pizza. Alt efter hvor varm din ovn kan blive, skal pizzaen bage i 7-15 minutter.

Tip: Bag helst dine pizzaer én af gangen. Har du travlt og bager to pizzaer på samme tid, skal du huske at bytte om på pizzaerne, når de har været i ovnen i halvdelen af bagetiden.

5 kommentarer

 • Mynthe Waltz

  Tusinde mange tak fordin udførlige opskrift på pizzadejen.😊 – Den blev SÅ god. 👌- lige i skabet. Vi er dog stadig et stort spørgsmålstegn i forhold til hvilken ost, der bruges på de ægte italienske pizzarier i Dk. – Frisk-knuet mozzarella ( sammen med lidt fintrevet parmesan) gav ikke lige det store smagsresultalt her.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Hvor dejligt at pizzaerne blev lækre, mums!🍕 Jeg bruger kugler af frisk mozzarella og vrider dem godt for væske inden jeg kommer dem på☺️

   Mange hilsner fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mynthe Waltz

  Tusinde mange tak fordin udførlige opskrift på pizzadejen.😊 – Den blen SÅ god. 👌- lige i skabet. Vi er dog stadig et stort spørgsmålstegn i forhold til hvilken ost, der bruges på de ægte italienske pizzarier i Dk. – Frisk-knuet mozzarella ( sammen med lidt fintrevet parmesan)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ruth Toft Eriksen

  Hvor køber man Tipo oo’ mel? Må helt sikkert prøve din lækre pizza. Og hvilken olivenolie anbefaler du? Jeg synes det er svært at finde en rigtig god én.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gadtoft

   Jeg køber både ‘Tipo 00’ og ‘Durummel’ i Rema 1000. Det samme med min olivenolie. De har en økologisk version til under 40 kr. 🙂 Held og lykke med pizzaerne, de skal nok blive super lækre 🙂

   Knus fra
   Karen-Elisabeth

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN PERFEKTE MADPAKKE