SALAT MED JORDBÆR, FRISKE ÆRTER, SYLTET FENNIKEL OG FRISKKVÆRNET PEBER

BRUNCHPANDEKAGER FRA FINALEN I ‘MADDYSTEN’

Foto: DR1

 Små luftige pandekager, med revet citronskal og blå birkes, hvad mere kan man ønske sig? Lige siden finaleafsnittet af ‘Maddysten’ har mange af jer spurgt til opskriften på vores brunchpandekager. Og jeg forstår jer godt, fordi hold nu op hvor er det bare nogle af de lækreste pandekager jeg nogensinde har smagt. Normalt er jeg ikke fan af birkes i bagværk. Aldrig har jeg valgt et stykke morgenbrød fra bageren med birkes, og det kan tælles på én hånd, hvor mange frøsnappere jeg har spist i mit liv. Alligevel forstår jeg fuldstændig, at der skal være birkes i denne opskrift, og jeg ville aldrig lave den uden. Det samme gælder de sukkersyltede stikkelsbær – som jo er i sæson lige nu. Dem vil jeg virkelig også anbefale, at du laver som topping til denne opskrift. Rigtig god fornøjelse!

 Opskrift

8 pandekager // 30 minutter // mellemsvær opskrift

 • 1 æg
 • 50 g sukker
 • 125 g mascarpone (1/2 bæger)
 • 1/2 tsk. vaniljesukker
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 1 dl kærnemælk
 • Skal fra 1/2 citron
 • 90 g hvedemel
 • 1/2 dl blå birkes
 • Smør til stegning
 • 200 g stikkelsbær
 • 1 dl sukker
 • 3 dl vand
 • 1 lille kanelstang

Sådan gør du

Del æg i blomme og hvide, og sæt skålen med hvide til side. Kom 50 g sukker i skålen med æggeblomme, og pisk det til en luftig æggesnaps. Tilsæt herefter vaniljesukker, bagepulver, salt, kærnemælk og mascarpone, og pisk dejen til en ensartet masse. Sigt hvedemel i dejen, tilsæt til sidst revet citronskal og blå birkes.

Pisk nu æggehviden stiv, og vend den forsigtigt med en dejskraber i pandekagedejen. Det skal gøres forsigtigt og nænsomt, da æggehviden indeholder luft, der gør pandekagen let og luftig.

Tag en pande, og smelt en klat smør på mellemhøj varme. Når smørret syder, er panden varm nok til at bage pandekagerne på. En pandekage svarer ca. til en spsk. dej. Bag pandekagerne enkeltvis, og tilsæt efter hver pandekage en ny klat smør. Du kan lægge et stykke staniol eller et rent viskestykke over pandekagerne, så de holdes varme.

Mens pandekagerne bages, kommes stikkelsbær, sukker, vand og en kanelstang i en kasserolle, og koges på mellemhøj varme. Foretrækker du, at stikkelsbærende skal være hele, skal de koge i sukkerlagen i under 10 minutter. Foretrækker du en stikkelsbær kompot, skal de koge i 10-15 minutter. På billedet nedenunder, kan du se hvordan stikkelsbærkompotten ser ud.

Byg et lille ‘bjerg’ af pandekager og tilsæt de sukkersyltede stikkelsbær på toppen. Drys herefter med flormelis, og pandekagerne er klar til servering.

Tip: Vil du have stikkelsbær-sirup, kan du med fordel koge videre på sukkerlagen i 5-10 minutter ekstra. På den måde får du en lækker hjemmelavet sirup, der har smag af stikkelsbær og kanel.

Har du lyst til at se eller gense finaleafsnittet af ‘Maddysten’, finder du det HER.

Foto: DR1 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på det.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALAT MED JORDBÆR, FRISKE ÆRTER, SYLTET FENNIKEL OG FRISKKVÆRNET PEBER